Kenmerkend voor de Kempen is dat we houden van goed, puur eten. We hebben een no-nonsensmentaliteit en dat proef je in onze gerechten. Verras je smaakpapillen bijvoorbeeld met trappistenkaaskroketten, heerlijk schuimende bier, honingijs of Molse kipkap en geniet van onze gulle gastvrijheid.

Streeklekkers

In de Kempen wordt een eindeloze hoeveelheid aan streekproducten geproduceerd. De smaken van al deze producten zijn net zo divers als de karakters van onze boeren. Al deze streekproducten hebben echter met elkaar gemeen dat ze op traditionele wijze bereid worden, een sterke verbondenheid met de streek hebben en dat ze lokaal geproduceerd worden.

In het hartje van de Kempen, tussen de Kasterleese bossen en de landelijke Netevallei vind je bijvoorbeeld de hoeve van Kempense Geitenkaas Polle. Ook heeft in Herentals de eerste Kempense saffraanboerderij zijn deuren geopend. Trakteer jezelf ook zeker een keer op een Liers Vlaaike of een van de streekbieren van brouwerij Het Nest in Turnhout. Heb je zin in een wat gezondere snack dan ben je bij Appelen Roes steeds welkom voor wat fruit uit eigen boomgaard. 

Kempen met een ster

Het ene restaurant verleidt met een magnifiek terras, het andere met een onklopbare lunchformule. De ene kok zweert bij groenten uit de eigen moestuin, de andere maître stelde een fantastische champagnekaart samen. Onze Kempense chefs koken de sterren van de hemel. Michelin en GaultMillau belonen hen daar dan ook heel terecht voor met één ster of een quotering van minstens 15 op 20.

Pure Kempen cafés

Stap eens een volkscafé binnen. Trek naar de toog van een van onze Pure Kempen-café’s en ontmoet er de locals. Bestel een streekbiertje in Café Welkom in Noorderwijk en geniet van een bord boerenkost in De Schranshoeve en neem het allemaal in je op.