De Kempen, dat is een streek van bourgondiërs. We zijn fier op onze streekproducten en genieten zit ons in het bloed. Of het nu gaat om een simpele picknick of een driegangen-maaltijd, je kan er in de Kempen op rekenen dat het een gastronomisch hoogstandje wordt. Vingers aflikken is toegelaten!

Culinair wandelen

De Kempen staan bekend om hun wondermooie wandelnetwerken. Trek je stapschoenen aan en betreed beestige bospaadjes. Je knapzak mag je thuislaten. Kies voor echte culinaire verwennerij: drie brasserieën serveren je afwisselend voor-, hoofd- en nagerecht. Bekijk hier het Kempense aanbod.

Jong Keukengeweld

De Kempen telt heel wat jonge, talentvolle koks. Onze vier 'Jong Keukengeweld' chefs gelden als de absolute toppers van morgen. Ze serveren je een mix van vakmanschap, creativiteit en af en toe een flinke portie rock 'n'n roll. Schuif aan bij deze klasbakken en proef hoe zij de tradities een nieuwe, persoonlijke toets geven. Fleur de Sel in Kasterlee, Amu in Turnhout, Petit Cuistot in Lier en La Belle in Geel verwerken met veel gratie topproducten uit eigen streek tot culinaire pareltjes.

Abdijlekkers

In de Kempense abdijen wordt al eeuwenlang met veel vlijt heel wat lekkers geproduceerd. Bier, kaas, brood,... het Kempense land is gul.

Ervaar zelf de ingetogen rust, de passie en bezieling die uitgaat van de Kempense abdijen. In de Abdij der Trappisten Westmalle wonen, werken en leven nog steeds paters. Aan de dreef van deze abdij starten het Trappistenpad en de Trappistenroute. Geniet van een wandeling of fietstocht en hou aan het einde van de rit halt bij café Trappisten. Hier kan je niet alleen van het ambachtelijk gebrouwen bier proeven, maar ook een verstandig fondke leggen met de trappistenkaaskroketten.

Smikkelen in de buitenlucht

De frisse buitenlucht en goed eten. Dat zijn twee dingen die ontzettend goed samengaan. Net om die reden zijn we in de Kempen dan ook verzot op picknicken. Spreid je dekentje uit op een bedje van gras of midden op de hei en smul van onze streekproducten. Maak om de eetlust op te wekken eerst een stevige wandeling of fietstocht en beloon jezelf achteraf met een extra dessertje.

Culinair fietsen

Kempenaren zijn levensgenieters, niet verrassend dus dat er er een aantal fietstochten zijn waarbij het proeven van streekproducten centraal staat. Je fiets, je stopt, je eet en je stapt op je gemakje weer op de fiets. Onderweg praat je na over het lekkers dat je hebt mogen proeven en geniet je van het landschap. En dan stop je opnieuw voor een volgende gastronomische ervaring.

Geniet van een aantal prinsheerlijke maaltijden in het Merodegebied of fiets door de bossen van Bel en stop onderweg bij vijf verschillende brasseries die je smaakpapillen een onvergetelijke ervaring zullen bezorgen. Da’s ‘t goeie leven.