In de Kempen werken we met veel goesting op ons land. Met vuile nagels, een bezweet voorhoofd en een zak vol verse producten thuiskomen, geeft verrassend veel voldoening. De hoeveelheid streekproducten die door onze boeren geproduceerd wordt, is dan ook eindeloos en alles proeven tijdens één bezoek een onmogelijke opgave. Kom dus zeker nog eens terug en laaf je in de Kempense gastvrijheid.

Vers van het land

In onze zelfpluktuinen krijgt iedereen de kans om zelf de handen uit de mouwen te steken. In Plukhof vind je onder andere frambozen, rode bessen, braambessen, kersen en aardbeien. Zet je tanden in een zoete kers en geniet van het deugddoende gevoel van het eigenhandig plukken van je eten.

Of breng een bezoekje aan een van onze melkveehouders en smul van de lekkerste hoeve-ijsjes van het land. In De Bouwhoeve in Hoogstraten kan je bovendien tal van verse hoeveproducten kopen om thuis nog wat na te genieten.

Smullen op de fiets

Stap op de fiets en laat de frisse wind door je haar waaien terwijl je alvast droomt over al het lekkers dat je op je route zal tegenkomen. Zo brengt de aardbeienroute je langs de serres en uitgestrekte aardbeienvelden van de Kempen. Je kunt zo vaak als je wilt stoppen voor een vers bakje van deze rode bosvruchten en ondertussen genieten van de indrukwekkende vergezichten van de Markvallei.

Voor de kleine snoepers is er ook de ijsjesroute. Deze route brengt je langs verschillende Kastelse ijsjesboerderijen en geeft je kroost een excuus om op één dag meerdere ijsjes te mogen eten. Je hebt ze ongetwijfeld nog nooit zo snel zien fietsen!

Kempense wijn

Wist je dat er in de Kempen ook wijn verbouwd wordt? Sommige wijngaarden zijn zelfs al eeuwen oud en de wijn wordt volgens authentiek recept geproduceerd. Zo maken ze in wijngaard Ten Kappitelberg jaarlijks niet alleen witte, rode en rosé wijn, maar ook een sprankelende Chapittel. In hun 15de-eeuwse wijnschuur kun je de wijnen proeven. Wedden dat er een of meer flessen mee naar huis gaan?

Ook Joke en Julien van boerderij Domein Stekebees verbouwen wijn. Daarnaast maken ze ook nog eens jam en bakken ze hun eigen brood. Op hun boerderij kan je blijven slapen zodat je je even helemaal in de authentieke smaken van de Kempen kan wentelen.