Wie de Kempen echt wil meemaken, mengt zich best onder de locals. Je kunt plaatselijke markten bezoeken, door dorpjes struinen en ijsjes eten terwijl je over de kasseien van historische stadjes kuiert. Laat je verleiden door lokale en minder lokale producten zoals souveniertjes, kledij, kunst en streekproducten en je zal met veel nieuwe herinneringen (en spullen) huiswaarts keren.

Markten

Gezellig slenteren over een marktje terwijl je van de lokale producten proeft. Dat is het ultieme vakantiegevoel. Op de markt kun je je tanden in een vers geplukte appel zetten en proeven van de ambachtelijke kazen. Doe eens een klapke met de locals en lach om de kindjes die uitgelaten over het pleintje rennen. In de Kempen genieten we van dit wij-gevoel. Bijna elke gemeente heeft dan ook een weekmarkt en tijdens de zomermaanden is er de befaamde boerenmarkt in Kasterlee.

Behalve weekmarkten vind je in de Kempen ook een groot aantal themamarkten, zeker in de zomer. Op de eclectische rommelmarkt van Turnhout of Heist-op-den-Berg kun je onderhandelen over de beste prijs voor die mooie spiegel of PlayStation game die je echt moet hebben. Op de Dierenmarkt van Mol kun je eindelijk die schattige cavia kopen waar je kindjes al maanden om zeuren en op de duivenmarkt in Lier kijk je je ogen uit.

Stadjes

De idyllische stadjes van de Kempen zijn ideaal voor een dagje shoppen. Kronkelende straatjes, historische gebouwen, gezellige terrasjes en een mix van unieke boetiekjes, lokale winkeltjes en grote merken. De tijd zal voorbij vliegen terwijl de hoeveelheid zakken aan je arm zienderogen toeneemt.

Op dagen dat het weer niet echt meewerkt zit je goed in het Wijnegem Shopping Center. Hier vind je met ruim 240 winkels altijd wel wat je zoekt: grote merken, cadeauwinkels, boekhandels, brillen- en sieradenwinkels, in het Wijnegem Shopping Center kan je shoppen totdat je erbij neervalt.

Pittoreske dorpen

De authentieke Kempen ervaar je nog het meest in de kleine dorpjes. Historische dorpskernen met kleine winkeltjes, veel rust en soms niet eens een bancontact. Bezoek bijvoorbeeld Gestel, verkozen tot een van de mooiste 50 dorpen van Vlaanderen. Of flirt met landsgrenzen in het tweelingdorp Baarle. Ervaar het leven een versnelling lager en koester de kleine dingen van de Kempen.