Een boerderij in de Kempen is veel meer dan een paar koeien en wat hooi. Het is een plek vol geschiedenis en verhalen. Was de Kempen vroeger een ruw en droog landschap, door generaties van harde werkers is dit dorre land omgevormd tot een vruchtbaar gebied waar een grote diversiteit aan streekproducten vandaan komt. Ontdek zelf de familiebedrijven en ervaar hoe gevarieerd het landelijke leven in de Kempen kan zijn.

Kinderboerderij

Een eerste bezoek aan een kinderboerderij is voor iedereen een bijzondere ervaring. De geur van hooi (en keutels), de manier waarop de geitjes rondhuppelen en hoe zacht de konijntjes aanvoelen als je ze ein-de-lijk mag aaien. In de Kempen zijn er een aantal leuke kinderboerderijen die ongetwijfeld een onvergetelijke indruk zullen nalaten. Je kan bijvoorbeeld kennismaken met lama’s of op blote voeten door het gras lopen in de Blotevoetentuin.

Boerengolf

In de Kempen lachen we graag en vaak. Met je rubberen botten aan is het de uitdaging om je leren balletje met zo weinig mogelijk slagen de hole in te krijgen. Wel geen koeien raken hé.

Boerengolf is keitof als gezinsactiviteit, maar ook als teambuilding met je collega’s of een groep vrienden. Wie kan er het beste tegen zijn verlies? En wie geeft het al snel op na een paar pogingen? Je zal met buikpijn van het lachen huiswaarts keren.

Hoeve om te proeven

De verschillende hoeves in de Kempen produceren onder andere verse kaas, romig ijs, bruisende cider en sappige aardbeien. Tijdens een bezoek aan de hoeves krijg je de kans om hun ambachtelijke producten zelf te proeven. Maar wees gewaarschuwd: als liefde écht door de maag gaat dan wil je straks nooit meer weg.

Bij hoeve De Witte Lelie zijn ze bijvoorbeeld gespecialiseerd in desserts. Bij Appelen Roes maken ze verse appelsap, bij ‘t Heuninghof staan ze bekend om hun honingijs en bij de Wolkenhoeve vind je heerlijk spek. Een overzicht van alle ambachtelijke producenten die je met een glimlach in hun hoeve zullen ontvangen vind bij Pure Kempen.

Streekproducten

Zuivelproducten, fruit, groenten, vlees, fijne vleeswaren, gebak, brood, chocolade, honing, koekjes en dranken. Al dit heerlijks komt gewoon van Kempense bodem. Onze boeren maken deze producten met lokale grondstoffen en volgens traditioneel recept. In totaal worden er in de provincie Antwerpen meer dan 250 hoeve- en streekproducten geproduceerd en een groot deel daarvan komt uit de Kempen. Een overzicht van al het lekkers uit de streek vind je bij Lekkers met Streken. Proef de typische smaak van de Kempen en vergeet vooral niet om wat mee te nemen voor de thuisblijvers.