Een groene omgeving, strand- en waterpret, actie en animatie... Alle ingrediënten voor de ideale vakantiedag vind je op het Zilvermeer, De Lilse Bergen en De Mosten. Of wat dacht je van een verkoelend kanotochtje op de Kleine Nete? 

Het ultieme vakantiegevoel in de Lilse Bergen

De Lilse Bergen zinnen jou en je gezin zeker! Dobberen met je tenen in de lucht? Rondzwerven op de waterfiets? Genieten van je peuters en grotere deugnieten die spatten en spetteren in de immense waterspeeltuin? Check, check en check! En wil jij even wat anders opslokkend dan water? IJsjes, frisdrank en frietjes voor iedereen!

Je dagtrip verlengen? Vouw je tentje open op de viersterrencamping en leer de andere kant van De Lilse Bergen kennen: een verkwikkende wandeling, een fikse fiets- of mountainbiketrip, een partijtje minigolf,... Zelf geen tent bij? Geen nood, hier kan je zelfs in een foorwagen, boomhut of watertent slapen! Het Lilse eekhoorntje verwelkomt jou en je rakkers met open pootjes.

Plonzen en ploeteren in het Zilvermeer

Voeten en kindjes in het zand, fris drankje bij de hand? Het Zilvermeer in Mol heeft alle troeven van de zee. Met méér. Want hier ravotten de kleintjes naar hartenlust op de waterspeeltuigen en rond de fonteinen. Terwijl jij ze rustig gadeslaat vanop het terras van één van de vijf horecazaken. Of vanop je zachte handdoek in het sneeuwwitte zand. Meer zin in actie? Trek met het hele gezin het oriëntatieparcours op, sla je hengel uit of zet je beste tennisvoetje voor. 

Genoeg in het water gepletst? Loods kleine knullen en meiden dan maar naar één van de vele speeltuinen. Wordt er gezucht "Pfoe, ik ben te groot voor een speeltuin"? Wacht tot je stoere bengels de avonturenspeeltuin ontdekken. Vol spannende kabelbanen, levende bruggen,... en een vijftien met er hoge buisglijbaan! Even de andere kant opkijken, mama's!

Zilvermeer - bellenblazen strand3.jpg

Sportief avontuur in De Mosten

Een zomerse zwemvijver, visfun en zalige wandel- en fietspaden? Je vindt het allemaal in recreatiedomein De Mosten in Meer. Sinds kort is er nog een topattractie bij: het heus Klimpark! Een avontuurlijk hoogteparcours om samen je grenzen te verleggen. Wie durft? De klim- en andere actie combineer jet met het lekkers in de vernieuwde Treehouse Bar. Een outdoor experience foodbar met minigolf en speeltuin. Je kroost hangt de aap uit en jij nipt van een wijntje...

Nog niet genoeg actie gehad? Waag je in het fantastische cablepark voor wakeboard en waterski. Monitoren geven je de nodige tips om snel op het water te kunnen staan. Een unieke sportieve ervaring! Of bewonder van op het terras van de leuke strandbar hoe de experts de obstakels bedwingen en over het water zweven.

Kabbelen op de Kleine Nete

De Kleine Nete kronkelt door de Kempen. Wist je dat het stuk tussen Retie en Grobbendonk zich leent voor een kajaktochtje? Aan de watermolen van Retie drop je de boot gemakkelijk in de rivier. Een aanlegsteiger is voorzien, net als picknickbanken en informatiepanelen. Avonturiers die hopen op kolkende stroomversnellingen komen van een kale reis thuis. Maar zie jij een fascinerende trip op een kabbelend riviertje door een idyllisch landschap wel zitten? Zet dan koers naar Retie. Je watertocht eindigt 25 kilometer verder in het wondermooie landschap van Grobbendonk. Is dat wat veel van het goede? Geen paniek, je kan ook een deel van het traject afvaren.

lr_Kano_Nete_184.jpg