De Kempen is gemaakt voor avontuur. Woeste zandduinen, moerasgebieden en brede rivieren. Wie op zoek is naar wat spanning kan zijn hart ophalen in de Kempen. Hieronder vind je alvast wat tips voor onvergetelijke avonturen, maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk!

Kanotocht

Wie de Kempense natuur op een avontuurlijke wijze wil ontdekken zal zich zeker aangetrokken voelen tot de tweedaagse kanotocht over de Kleine Nete. Na een inspannende tocht van 12 km mag je de tent opzetten op een legale bivakplaats. Temidden van al het natuurschoon kun je genieten van een bbq, een indrukwekkende sterrenhemel en het rustgevende oehoe-geluid van de uilen. De volgende dag vaar je verder naar de watermolen te Grobbendonk. Wedden dat je ‘s avonds spierpijn hebt?

Mountainbiken

Zandduinen, bospaadjes en modder. De Kempen is bij uitstek geschikt om te mountainbiken. Er zijn uitdagende paden voor gevorderde adrenaline-junkies, maar ook paden voor beginnende mountainbikers die nog niet zo heel hard van de berg af durven te gaan. Terwijl je op je mountainbike door de indrukwekkende natuur van de Kempen raast ...

SUP-surfen

SUP-surfen, dat is kort voor Stand Up Paddle Surfing, een populaire sport waarbij je evenwicht, behendigheid en uithoudingsvermogen getest worden. Al staand (of zittend) op een surfboard peddel je zo snel als je wilt door de kanalen van Lier. Blijf jij in evenwicht of lig je straks in het water?

Op een vlot

Op je zelfgebouwde vlot de rivier afzakken, die mogelijkheid krijg je niet vaak. Grijp dus je kans in de Kempen, waar kinderdromen uitkomen en je de rivier kan afdalen in een vlot dat bestaat uit enkel wat houten palen, drijvers en natuurlijk zweet. Het bouwen van een vlot is zwaar, dus je zal blij zijn als je het eindelijk te water kan laten en de verkoeling van het water kan opzoeken. Het zal een avontuurlijke en zware tocht worden, die je niet snel zal vergeten.

Slapen onder de sterren

Stel je voor: jij in je tentje onder de sterrenhemel. Verder is er niemand, je hoort enkel de geluiden van de natuur. Dit is mogelijk in een van de vijf bivakzones in de Kempen, waar wildkamperen is toegestaan. In elke zone is er plaats voor maximaal drie tentjes. Behalve een waterpomp zijn er verder geen voorzieningen. Ervaar wat het echt betekent om back to basic te gaan.

Voor wie na één nachtje nog geen genoeg heeft van het kamperen in de wilde natuur bestaat er de mogelijkheid om een fietstocht te maken langs de verschillende bivakzones. Trek je een paar dagen even helemaal terug uit de bewoonde wereld. Alleen jij, je tent en de natuur. Dat is de Kempen op zijn puurst.