De Kempen is gemaakt om actief te zijn. Met het uitgebreide netwerk van fietsknooppunten, wandelpaden en themalussen is het de ideale plek om je kind op een speelse wijze de natuur te laten ontdekken. De Kempense natuur, dat is avontuur, ontdekken, vuil worden en vol nieuwe indrukken thuiskomen.

Avontuurlijk wandelen

Terwijl je met je kinderen over de Kempense wandelpaden stapt, kun je de wereld weer eens door hun ogen zien en genieten van hun plezier en enthousiasme terwijl ze de natuur om zich heen verkennen. Er zijn verschillende wandelroutes speciaal gericht op kinderen. Het Pagadderpad daagt kinderen bijvoorbeeld uit om hun grenzen te verkennen en de wereld om zich heen vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Het Hekselienpad in Retie is dan weer een echte aanrader voor iedereen die houdt van een vleugje magie en gelooft dat heksen ECHT bestaan!

Plezant fietsen

De Kempen zijn redelijk vlak en dus bij uitstek geschikt voor een middagje fietsen met het hele gezin. De Prinsjesroute door het Prinsenpark is speciaal voor kinderen en geeft hen de kans om zich even een koene ridder (of ridderin) op hun stalen ros te voelen. Of heb je ooit al gefietst óp een spoorlijn? Nee? Smeer dan je kuiten maar in voor een ritje Spoorfietsen.

Recreatiedomeinen

In de recreatiedomeinen van de Kempen is het heerlijk vertoeven. Aan het bekende Zilvermeer beleef je ongetwijfeld een geweldige dag. Op het brede zandstrand is meer dan genoeg plaats om met je kroost een enorm zandkasteel te bouwen en zodra het even te warm wordt neem je een verfrissende duik in het meer.

Het Netepark is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. Er zijn binnen- en buitenzwembaden en je kunt er onder andere minigolf en petanque spelen. Of hou een wedstrijdje salto’s maken op de trampolines. De Mosten combineert een oase van rust met een speelparadijs voor kinderen, ideaal dus voor een uitstapje met het hele gezin. Aan recreatiepark De Lilse Bergen grenst een camping zodat je kinderen van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat van de plonsvijver en speeltuin kunnen genieten. Wat zullen ze ‘s avonds tevreden hun bedje inkruipen.

Pret met het hele gezin

De Kempen is de grootste groene regio van Vlaanderen. Er is dan ook veel te doen in onze bossen, weiden en heidevelden. Hebben je bengels nog wat energie over, dan kunnen ze die kwijt met een rondje boerengolf. Pret gegarandeerd! Ook bijzonder is onze cursus koeknuffelen, je kroost zal vast niet uitgepraat raken over deze speciale ervaring. Of maak een huifkartocht, waarna je een bezoekje aan een van de vele speeltuinen kan brengen zodat je kinderen nog even lekker kunnen klauteren. Mogelijkheden te over in de groene Kempen!