Spannende alternatieven om de Kempen te verkennen. Je kan natuurlijk op meer manieren dan te voet of met de fiets de Kempen verkennen. En die zijn zelfs erg plezant. Met de kano langs de oevers van de Kleine Nete de Kempen verkennen is heerlijk ontspannend en… spannend. Want wat voor idyllisch plekje ligt er achter de volgende bocht? In Lier ontdek je het Middeleeuwse centrum trouwens gewoon met een vissersboot vanop het water. En wist je dat je ook te paard en zelfs te ezel de Kempen in je kan opnemen?

Op het water

Een zalig zomers uitje, zo'n dagje varen op de Kempense rivieren. Ga rustig genieten met de kinderen of daag vrienden uit voor wat gezonde competitie. 
De start van je kanotocht in de Kempen is een plaatje: de watermolen van Retie. En het vervolg al evenzeer. De Kleine Nete meandert door een uitbundig groen landschap richting Kasterlee. Onderweg kun je picknicken op de oever en uitgebreid van de natuur genieten. Kies voor het volledige traject of een kortere trip

Je hebt geen metershoge golven nodig om te genieten van een sessie surfen. Toch niet als het om SUP-surfen (stand up paddle surfing) gaat, waarbij je al staand op een surfboard peddelt. In Lier peddel je je weg door de idyllische kanaaltjes die je tot bij schilderijtjes van locaties brengen. Benieuwd of je je recht houdt voor het oog van de Pallieters.

Te paard

De favoriete ondergrond van paarden? Mulle zandgrond. Die vind je in overvloed in de Kempen. En er is meer. De regio telt ruim 500 kilometer ruiterpaden langs knooppunten. Verder goed uitgeruste maneges, ruitervriendelijke logeeradressen en horecazaken met een hart voor paard én ruiter. 

Zelfs gezellig op wandel met de ezel of een trektocht te paard behoort tot de mogelijkheden.

Met de auto of motor

Is het te fris om op de fiets te stappen? Zijn er minder mobiele mensen in het gezelschap? Dan is een autoroute in de Kempen een perfect alternatief. In enkele uren tijd bezoek je een heleboel attracties.