De Kempen. Dat is een divers gebied vol tegenstellingen. Je kan er komen voor de rust, stilte en natuur, maar ook om op avontuur te gaan of om eens lekker te rennen, ravotten en alle opgekropte energie van je kinderen los te laten. De bekendste attractie van de Kempen is waarschijnlijk Bobbejaanland, maar we hebben nog veel meer voor je in petto! Hieronder vind je een aantal tips voor een onvergetelijke dag met je klein mannen.

Zilvermeer

Voeten en kindjes in het zand, fris drankje bij de hand? Het Zilvermeer in Mol heeft alle troeven van de zee en méér. Hier ravotten de kleintjes naar hartenlust op de waterspeeltuigen en rond de fonteinen. Terwijl jij ze rustig gadeslaat vanop je zachte handdoek in het sneeuwwitte zand of vanop een van de vele terrasjes. Het Zilvermeer pakt bovendien uit met speeltuinen voor peuters, kleuters en de al wat stoerdere bengels.

Bobbejaanland

Wafels, ijsjes, plakkerige handjes en achtbanen. Dat is het recept voor een onvergetelijk dagje Bobbejaanland. Zijn achtbanen wat te eng? Er zijn meer dan genoeg andere leuke attracties waarbij je niet over de kop gaat of in hoge snelheid ergens vanaf hoeft te denderen. Sinds kort is er bijvoorbeeld de Wondergarden in Bobbejaanland, een unieke, interactieve speeltuin van meer dan 500 m² waar kinderen heerlijk tussen het groen kunnen klauteren. Zowel jij als je kroost zullen na een dagje Bobbejaan moe, voldaan en met een heleboel nieuwe verhalen huiswaarts keren.

Pagadderpad

Het Pagadderpad is avontuur voor het hele gezin. Deze wandeling door het bos start aan de Sas4-toren en zal je op verschillende vlakken uitdagen. Balanceren, lopen over het water, een boot trekken en dennenappeldarts. Je leert de natuur op een geheel nieuwe manier kennen. Na de wandeling stormt je bende de speeltuin op. Nog energie over? Beklim dan de 216 trappen van de Sas4-toren. Boven wacht je een adembenemende beloning: het panorama van frisgroene loofbossen, dooraderd met staalblauwe kanalen. Daarna is het hoog tijd voor wat welverdiend lekkers op de Pannenkoekenboot.

Peddelen

Er is nog een heel andere manier om de Kempen te ontdekken. Vanop verschillende plaatsen kan je het water in om met de kano idyllische riviertjes te bevaren. Drijf met het hele gezin voorbij de middeleeuwse watermolens van Retie, Kasterlee en Grobbendonk en neem foto’s met een sprookjesachtige achtergrond. 

Kabouterberg

Op de Kempense Heuvelrug vind je een héél bijzonder plekje: de Kabouterberg. Volgens oude verhalen van Kastelnaars wonen hier de échte kabouters. Is je eigen lieve kabouter tussen de 3 en 7 jaar? Kom dan eens naar een dagvertelling. Samen met een vertelster en andere kinderen gaan ze op zoek naar het kabouterhuis. Onderweg luisteren ze naar verhaaltjes, zingen ze uit volle borst en klimmen ze in de boomwortels. En dit alles, mét rode pinnenmuts op het hoofd!

Trek je er liever alleen op uit? Volg dan met een smartphone de wandeling 'De grote kabouterverhuis'. Waar komen de Kastelse kabouters vandaan? Trouwen zij ook? En is er dan feest? Je ontdekt het allemaal op je wandeling!