Nergens kunnen kinderen zo ravotten als in de Kempen, waar doen een sleutelwoord is. En ook als volwassene moet je soms gewoon weer even kind kunnen zijn. In ieder van ons schuilt nog een stukje van de kleine pagadder die propere kleren overroepen vond. Want deugnieterij zit in ieder van ons.

Zwemmen, natuurlijk!

De Kempense recreatiedomeinen zijn een stukje Belgische kust van bij ons. Reusachtige zwemvijvers met zalige stranden omgeven door rustgevende bossen, het is een ander maar net zo puur facet van de groene Kempen. Neem een duik in rasecht Kempens water, haal toeren uit op vlotten en klimtuigen, maak een snel ritje met go-carts en vergeet vooral niet te genieten terwijl je bezig bent. Natuurlijk kan je ook terecht in de zwembaden van de Kempense gemeenten.

Dierenpark en attractiepark

Wat is een vakantie zonder een bezoek aan een dierentuin of attractiepark? Je kinderen beginnen vast spontaan te watertanden bij de naam Bobbejaanland. En dan heb je ze nog niet verteld dat ze in Pakawi Park oog in oog kunnen staan met witte tijgers en leeuwen. Laat ze zelf maar ontdekken dat er een veilig hek tussen staat. Zelf kom je hier meer te weten over internationale kweekprogramma’s en de verzorging van meer dan 200 diersoorten. Eet gerust iets terwijl de kinderen in de speeltuin ravotten.

Speeltuin

Occasionele huilbuien buiten beschouwing gelaten, is het fijn vertoeven in de speeltuin. Je zit zelf vanop een bankje te kijken hoe je kinderen lachend spelen en nieuwe vriendjes maken (die plots mee aan je voorraad snacks zitten, maar goed). Jij wint toch, want ‘s avonds liggen je kindjes makkelijker dan ooit te slapen na een heerlijke, inspannende dag.

Kinderboerderij

Oh die magische kracht van een kinderboerderij, waar we onze eerste informele contacten legden met knorrende varkentjes en een beetje griezelige geitjes. Waar we kippen knuffelden en liefst in slaap wilden vallen met ons hoofdje tegen die zachte schapen. Daarna de huifkar in en rijden maar! Herbeleef je jeugd samen met de kinderen op een van de vele Kempense kinderboerderijen.

(Boeren)golf

Het mag wel eens wat anders zijn, moet een boer ooit gedacht hebben toen hij boerengolf uitvond. Deze vuile (en dat bedoelen we héél goed) versie van het klassieke golfspel maakt er gewoon een vrolijke boel van. Je trekt met je gezin of collega’s de wei in met een stevige houten club en ontwijkt molshopen en koeienvlaaien op weg naar de hole. Oh ja, de koeien doen er alles aan om de ambiance er helemaal in te houden.
Hoe plezant boerengolf ook is, soms hou je het liever proper. Trek er dan op uit voor een potje citygolf of minigolf.