In de Kempen kunnen kinderen nog echt kind zijn. Dan bedoelen we dat ze naar hartelust en zonder zorgen kunnen spelen. Zich vuil maken en rondrennen tot ze zich met hijgende tongen overgeven aan een kleine rustpauze. De Kempen is helemaal klaar om samen met je kroost geweldige herinneringen te creëren.

Avontuurlijke natuur

Met alle technologische snufjes die er zijn, ziet de vrije tijd van de kinderen van vandaag er heel anders uit dan die van de vorige generaties. Toch overleven de écht plezante dingen de tand des tijds. Zo heeft de natuur nog altijd een onmiskenbare aantrekkingskracht: dichte bossen met slingerende paadjes en stevige takken die schreeuwen om beklommen te worden of boerderijen met hun vele dieren en weides waar ze zich nog eens ongeremd vuil mogen maken. Maar ook de grote speeltuinen waar ze naar hartelust kunnen ravotten en avontuurlijke wandeltochten met verrassende wendingen blijven het goed doen. De Kempen is bezaaid met zowel fantastische kinderboerderijenals eindeloos grote speeltuinenen bossen.

Vertel de kinderen ook maar meteen dat ze in Arendonk in een enorme tent kunnen overnachten, net zoals de Mongoolse nomaden op hun avonturen gebruiken in de steppegebieden. Deze yurt is ingericht met 15 bedden en al wat je nodig hebt voor een geweldig weekend.

Smullen geblazen

Spelende kinderen verbruiken voortdurend energie die ze moeten compenseren. Daarom storten ze zich altijd zo enthousiast op brikjes chocomelk en pannenkoekjes met suiker. In de Kempen komen deze smulpapen aan hun trekken, want er zijn heel wat plekken met lokaal lekkers. Zeker de themaroutes met ijsjes en aardbeien zullen als muziek in de kinderoren klinken.

Of neem ze mee naar een van de Kastelse brasseries voor een weekend met kinderstreken. De kinderen overnachten in een van de deelnemende zaken en proeven naar hartelust van Kastelse vink of kruimeltjespap. Heerlijk genieten!

Binnenpretjes

Hoe graag kinderen ook buiten spelen, soms zijn de weergoden ons niet zo goed gezind. De Kempenaren hebben gelukkig heel wat binnenactiviteiten voorzien om de kleinsten uren zoet te houden. Binnenspeeltuinen, musea over hun striphelden, maar ook spannende kastelen en forten die hun geheimen prijsgeven.