De Kempen, dat is van nature een kinderparadijs. Bomen om in te klimmen, zandduinen om op te klauteren en heuvels om van af te rollen. Wat wil een kind nog meer? Een speeltuin of zwemvijver misschien? Ook die zijn er! Voor een plezante vakantie met het hele gezin trek je naar de Kempen!

Modderbad in Hobbeldonk

Niets is leuker en gezonder dan buiten zijn en spelen in de frisse lucht! Lekker vuile modderhanden krijgen, hutten bouwen, superschattige lammetjes aaien en van alles ontdekken. Picknicken als je honger krijgt en daarna weer op stap gaan en sporen volgen tot diep in het bos. In de natuurspeeltuin Hobbeldonk in natuurdomein De Averegten kan het allemaal.

Totteren met Bernard

Volg Bernard de bever door natuurgebied het Grote Netewoud en ontmoet zijn vrienden de ijsvogel, hagedis en meervleermuis. Maar pas op dat je onderweg niet tottert! Of net wel natuurlijk, want het is hier heel oké om lekker vuil te worden. Het Totterpad is een avontuurlijke zoektocht voor jong en oud in natuurgebied de Vloyen, onderdeel van het Grote Netewoud.

Stoerparcours

Het Stoerparcours  in Provinciaal Domein Hertberg in Herselt is perfect voor rakkers die net van dat extra tikkeltje avontuur willen proeven. Een zoektocht van zo'n 4 km verbindt zes uitdagende belevingsspeeltuigen. Fun verzekerd!

Lilse Bergen

Dobberen met je tenen in de lucht? Rondzwerven op de waterfiets? Spetteren en spatten in de immense waterspeeltuin? Check, check en check! Zwier dan snel die strandhanddoek over je schouder en zet koers naar de groenblauwe oase van De Lilse Bergen. ’s Nachts kruip je in een knusse boomhut of heuse indianentent en ’s ochtends begint de pret gewoon van vooraf aan.

25 gratis tips

Download onze Bucketlist voor nog wat extra inspiratie. Dat is een gratis brochure met 25 leuke dingen om te doen voor kinderen jonger dan 12. Darts spelen met dennenappels, lopen over water of spoorfietsen zijn maar enkele van de lijst met keitoffe dingen.