Weet je nog, vroeger als kind? Regenachtige dagen waarop je niets anders kon doen behalve eindeloos ganzenborden in je vakantiehuisje en duimen dat het zou opklaren. Oh de verveling. De vakantie waarnaar je weken naar had uitgekeken, viel zo letterlijk in het water. In de Kempen hoef je hier gelukkig niet bang voor te zijn. Er is namelijk een groot aanbod aan kindvriendelijke binnenactiviteiten die net zo leuk zijn met slecht als met goed weer. 

Van de schuifaf met een schaterlach

Nat worden in de regen is niet leuk, maar in het zwembad wél! In de Kempen kan je zwemmen in meren, buitenbaden en gelukkig ook in binnenbaden. Je kunt net zolang op de golven van het golfslagbad meedeinen dat je ‘s avonds in bed nog steeds een beetje meebeweegt. Of je kunt je spieren ontspannen in de hammam terwijl je kinderen van de wildwaterbaan glijden. Dat is nog eens plezant voor het hele gezin!

In het Sport- en Recreatiebad De Waterperels vind je bijvoorbeeld een sportbad en een subtropisch zwemparadijs. Iedereen blij! In Zwembad Den Uyt kan je niet alleen zwemmen, maar ook rondrijden op een paar inlineskates en een balletje in de ring proberen te gooien. En in Aquafun, het subtropisch zwemparadijs van Sunpark Kempense Meren, hebben jullie gegarandeerd een heerlijke dag vol met waterpret.

Uit je bol in de ballenbak

Glijbanen, ballenbakken, springkastelen, klimmen, klauteren en af en toe een schaafwond die direct geneest dankzij de magische kracht van een pleister. Dat en nog veel meer vind je in de verschillende binnenspeeltuinen van de Kempen. Natuurlijk ook met een plezant zithoekje voor de ouders.

Er zijn er zoveel dat je zelfs elke dag van je vakantie een andere speeltuin zou kunnen proberen. In De Ravotter vind je bijvoorbeeld maar liefst 700 m² aan speelterrein waar kinderen van alle leeftijden hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Voor iedereen met een hoe-groter-hoe-beter-mentaliteit is er ook nog Mega Speelstad met 4.000 m² aan binnenspeelplezier. Zet je je allerkleinste liever in een wat overzichtelijker speeltuintje? In Kleuterstad Turnhout zitten ze goed.

Cultuur op kindermaat

Ravotten is leuk, maar soms is eventjes stilzitten en wegdromen nog leuker. Poppentheater de Poppenzaal is al jaren een begrip in de Kempen en de voorstellingen van Propop zullen kinderen van alle leeftijden verrassen en ontroeren.

Ook Gasthuismuseum Sint-Dimpna zal een blijvende indruk maken op je kroost. In dit interactieve museum ervaar je dankzij multimediale technieken hoe er door de eeuwen heen in het gasthuis geleefd werd.