Vertoeven in de Kempen is genieten van de rust en het groen dat je gezichtsveld zachtjes kaapt. Het is je hoofd even leegmaken, je gedachtegang zuiver maken en gewoon genieten. Omdat we vinden dat iedereen daar mee mag van genieten, vertellen we je hier hoe je kan toeren in de Kempen.

Stapvoets

Terwijl je door de ongerepte Kempense bossen wandelt, kun je de drukte van het dagelijks leven helemaal achter je laten. Met elke stap die je zet voel je de deugddoende frisse lucht door je longen stromen en de kalmte in je lichaam toenemen. De vogels kwetteren op de achtergrond en de wind ruist zachtjes door de bomen. Bewonder in alle rust het schaduwspel van de zon die tussen de blaadjes door schijnt. Of benut ons uitgebreide netwerk van wandelpaden en maak een zuiverende boswandeling.

Recht op de trappers

Met meer dan 2000 km aan fietspaden komen tweewielers en hun eigenaars zeker aan hun trekken in de Kempen. Met het gezin of op je eentje je hoofd leegmaken terwijl je kilometers maalt, volop genietend van de omgeving. Via het fietsknooppuntennetwerk stippel je je eigen route uit.

Met behendigheid en een gezonde dosis lef zet je recht op de trappers de afdaling in. Mountainbiken kun je in de Kempen op alle niveau’s. Technische zandstroken en gezigzag tussen boomstronken voor de ervaren bikers en speciale parcours met optionele instructeur voor beginners.

Harmonieus op ‘t water

Vanaf het water zie je de wereld opeens vanuit een nieuw perspectief. Terwijl je langzaam over het water glijdt kun je je gedachten ordenen en een beetje wegdromen. Verken de Kempense watertjes met een kano, boot of kajak en geniet van de rust. Enkel het geluid van een eendje dat verschrikt wegduikt zal de stilte verstoren.

Op het paard

Dierenliefhebbers kijken sowieso hun ogen uit op de Kempense fauna. Vanop de rug van een paard breidt dat gezichtsveld nog wat uit. Want door de Kempen lopen 3 verschillende ruiternetwerken die dankzij de groene omgeving heerlijk ontspannend zijn. En die je een fantastische blik gunnen op authentiek erfgoed en uitgestrekte natuurgebieden.