Ontdek de diversiteit van de Kempen vanop de fiets. Het uitgebreide netwerk van fietspaden en het overwegend vlakke landschap maken dit ooit zo woeste land bij uitstek geschikt voor een fietstocht. Welke van de onderstaande routes ga jij uitproberen?

Fietsen door de natuur

Fiets langs schaduwrijke dreven, heidelandschappen, kanalen en meren en bewonder de pure natuur van de Kempen vanop de fiets. Vrolijk huppelende konijntjes in de wei en het geluid van vogels op de achtergrond, dat is de Kempen in zijn meest zuivere vorm. Terwijl je op je fiets door de Kempen trekt en de frisse buitenlucht inademt, zul je merken dat je helemaal tot rust komt.

Ontdek het Kempense verleden

De Kempen ademt geschiedenis. Abdijen, kastelen, forten en begijnhoven, elk gebouw vertelt zijn eigen verhaal. Wie meer wil leren over het verleden van de Kempen kan dat doen door een van onze routes te volgen die de cultuur en natuur van de Kempen feilloos met elkaar verbindt en het verleden voor je ogen tot leven laat komen.

Mountainbiken

De Kempen mag dan relatief vlak zijn, je vindt er toch ook een aantal zeer uitdagende mountainbikeroutes. Stuivende zandduinen en bospaadjes met verraderlijke bochten, in de Kempen haalt een doorgewinterde mountainbiker zijn hart op. Maar ook voor de nog beginnende of jonge mountainbiker zijn er leuke routes om van je eerste ervaring op de mountainbike een onvergetelijke dag te maken.

Lekkere fietstochten

Combineer jij een ritje op de fiets graag met lekker eten? Dan hebben we voor jou een paar perfecte fietsroutes die je langs de culinaire hotspots van de Kempen brengen. Een lokaal gebrouwen pintje, authentieke Postelse harde abdijkaas of ambachtelijk gemaakte ijsjes, voor ieder zijn goesting is er wel wat. Kies voor een een dagje happen en trappen vol culinaire verwennerij of een tocht langs stemmige cafeetjes. Of ga op stap met een goed gevulde picknickmand en smul halfweg van een welverdiend feestmaal. Van april tot eind september kun je diverse formules, verspreid  over de Kempen, uitproberen.