Om duinenzand tussen je tenen te voelen, hoef je zeker niet per se naar de kust af te zakken. In Kasterlee ligt een uitgestrekte duinenrug waar niet alleen wandelliefhebbers, maar ook kinderen met zin voor avontuur hun hartje kunnen ophalen.

 

Metershoge duinen vind je op de Kempense Heuvelrug, het grootste en meest markante reliëf van de regio. Dit is een overblijfsel van landduinen die ontstonden toen de zee zich terugtrok. De Kabouterberg in het centrum van Kasterlee en de hoogste duintop Hoge Mouw maken deel uit van dit gebied, met duinen en zandvlakten, sprookjesachtige bomen en uitgestrekte dennenbossen.

 

De uitgestrekte Kempense Heuvelrug staat ook wel bekend als de Slapende Reus. Die verbergt zich in het landschap en strekt zich uit van Kasterlee tot Lichtaart. Stippel je wandeling uit langs de wandelknooppunten, of volg in Kasterlee de rood of blauw bewegwijzerde wandelpaden in het gebied. Je ontdekt onderweg niet alleen de rijke geschiedenis van het gebied en tal van spannende verhalen, de duinenrug is bovendien een heerlijk speelterrein voor kinderen. Natuurlijk mag het kleine grut zich er lekker vuil maken in het zand, in de bomen klimmen of kampen bouwen. Twee zandvlaktes werden omgetoverd tot avontuurlijke speelzones die zich lieten inspireren door de prehistorie. Denk aan een archeologische zandbak, een ijzertijdklimboerderij, een zoektocht naar urnen en verborgen schatkisten. Avontuur gegarandeerd!

 

Honger gekregen? Een leuk horeca-adres in de buurt is het Koningsbos. Deze zaak serveert een prima keuken op een aangenaam terras, mét een speciale kinderkaart. Neen, hier voor de kleinsten geen kinderporties van de volwassenenkaart, maar wel een eigen volwaardig menu. Wat dacht je van een Toktokburger, een Cowboysteak of een cocktail Duivelskuil?

 

Logeertip: In de omgeving ligt vakantiewoning De Zwaluw, een uiterst kindvriendelijk logeeradres. Twee van de vier slaapkamers zijn ingericht in schitterende retro-caravans, de andere in een woonwagen en op een hooizolder. In de grote tuin maken een boomhut en een leuk terras het genieten compleet.