Zand, duinen en dennen. Met ook nog eens spectaculaire boomwortels. Dat zijn de ingrediënten van de Kempense Heuvelrug, het meest wonderlijke reliëf in de hele regio. De uitgestrekte duinenrug staat ook wel bekend als de Slapende Reus.

Het land van de Slapende Reus

De Kempense Heuvelrug is een lang, groot volume ijzerzandsteenbanken. Door zijn uitgestrekte vorm lijkt het alsof er een reus in het landschap slaapt. Op het hoogste punt, in provinciaal Groendomein Hoge Mouw, vind je voortaan een merkwaardig kunstwerk: A Giant Sculpture. Het kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh vervaardigde een immens groot, hol hoofd uit staal. Het is niet het hoofd van de Slapende Reus, want die laat zich niet zien, maar wel van een vriendin uit een ver verleden. 

Wandelen in de Slapende Reus

Ontdek het heuvelachtige landschap met zijn zandvlaktes duinen, heide, sprookjesachtige bomen en uitgestrekte dennenbossen tijdens een ontspannende wandeling. Stippel zelf een wandeling uit langs de wandelknooppunten van het wandelnetwerk Kempense Heuvelrug of kies voor de reeds uitgewerkte lussen.

Liever wat meer avontuur onderweg? Er zijn tal van activiteiten uitgewerkt voor stoere stappers tussen 7 en 12 jaar!

Nog meer goed nieuws? Twee zandvlaktes werden getransformeerd in avontuurlijke speelzones die zich lieten inspireren door de prehistorie. Denk aan een minidoolhof, een ijzertijdboerderij en verborgen schatkisten. 

Plezier voor iedereen

In het land van de Slapende Reus werd echt aan iedereen gedacht. Zo is Het Reuze Rollerpad toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens en is het bosspel De Beestige Bosbewoners op maat gemaakt voor kinderen met een auditieve beperking. 

Ontdek alles wat je moet weten over de Slapende Reus in deze prachtige brochure.