Zand, duinen en dennen. Met ook nog eens spectaculaire boomwortels. Dat zijn de ingrediënten van de Kempense Heuvelrug, een van de meest iconische landschappen in de regio. 

Slapende Reus

De duinenrug staat ook wel bekend als de Slapende Reus. Op het hoogste punt, in provinciaal Groendomein Hoge Mouw, vind je voortaan een merkwaardig kunstwerk: A Giant Sculpture. Het kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh vervaardigde een immens groot, hol hoofd uit staal. 

Nog meer goed nieuws? Twee zandvlaktes transformeerden in avontuurlijke speelzones. Denk aan een minidoolhof, een ijzertijdboerderij en verborgen schatkisten. 

Wandelen

Klaar om op stap te gaan?
Of je nu kiest voor de korte wandeling van 2,5 km of de wandeling van 6 km, je wandelt door een plaatje. Zandvlakten, luchtwortels, heuvelachtig gebied en dichte bossen zorgen voor een tocht vol afwisseling.

Kabouterberg en de Hoge Mouw maken deel uit van de Kempense Heuvelrug, een gebied met een lange traditie van ‘landschapstoerisme’. Al meer dan een eeuw trekken het mulle zand, de duinen en de rust van Kasterlee bezoekers aan van heinde en ver. Vele generaties inwoners en toeristen hebben mooie herinneringen aan het spelen in het zand van de Hoge Mouw of het klimmen op de luchtwortels van de dennen op Kabouterberg.

Download hier de wandelflyer.