Mol is een topbestemming voor zomerse vakanties. Denk aan zonnen op het witte strand en genieten aan het water van het Zilvermeer. Maar rond het meer kan je ook prachtige fietstochten maken en verpozen op verborgen plekjes bij het water.

 

Helemaal zen in Mol ... dat word je aan het Zilvermeer, met water zover je blik reikt. Met de voeten in het water op een rustig plekje aan de Zilvermeerhaven Port Aventura, of op een ligbank onder een boom aan het water, terwijl je uitrust van een fantastische fietstocht. Want al kan je ook de wildste watersporten uitproberen op het meer, op de fiets is het in Mol net zo goed genieten geblazen.

 

Enkele uitgestippelde fietsroutes passeren de Zilvermeerhaven. Tussen knooppunten 14 en 50 fiets je volledig omgeven door water. Neem bijvoorbeeld een van de drie fietsroutes van de Fietslus Rondje Mol & Postel. Die starten in het centrum van de stad en voeren je naar de mooiste plekjes in de omgeving. Of schrijf je in voor de Smikkelroute van 45 km, de ultieme combinatie tussen fietsen en culinair genieten. Deze lekkere ontdekkingstocht, compleet met drie gangen op verschillende locaties, maakt een gezellig ritje langs de vakantieparken, kanalen, zandputten en de Abdij van Postel. Die prachtige site is uiteraard een tussenstop meer dan waard.

 

Aan Port Aventura vind je ook een trendy hotspot om even te verpozen: het Havencafé. Het terras is een van de allermooiste van de Kempen. Je kan er lunchen of uitgebreid dineren, of op het loungeterras genieten van een hapje en een koel drankje, terwijl je de plezierbootjes ziet dobberen in de haven, zeilers, surfers en kajakkers hun favoriete sport ziet beoefenen en nadien de zon ziet zakken over het meer. Zomers vakantiegevoel gegarandeerd!

 

En wat dacht je van een zalig gevoel van vrijheid? Ga met een privéboot het water van het Zilvermeer op! Met de Taxi Boat vaar je met maximaal 10 personen over het meer of op de omliggende kanalen. Je kan ook hapjes en drankjes reserveren, en geen nood: je krijgt er natuurlijk wél een schipper bij.