De Kempense natuur doet je van de ene verbazing in de andere vallen. Of je nu een dag, een week of een paar maanden in de Kempen blijft, het landschap verveelt nooit. Voor elk soort natuurliefhebber hebben wij de perfecte accommodatie. In de Kempen komen al je dromen uit.

De wildernis in

Ieder die warm water, elektriciteit en een centrale verwarming overbodige luxes vindt, kan zijn hart ophalen op een van de vijf bivakzones in de Kempen. Op deze basic kampeerplekken vind je behalve een waterpomp geen verdere voorzieningen. Sprokkel zelf je hout bij elkaar en zet, ongestoord door ongevraagd advies van andere kampeerders, je tentje op. Terwijl je aan het einde van de dag met een voldaan gevoel in je tent kruipt, zal het je verbazen hoe luid de egeltjes ritselen.

Prikkel je verbeelding

Aan de rand van Kessel ligt het Hof van Verbeelding. Je kan kiezen of je wilt verblijven in de oude boerderij (plaats voor 6 personen) of het schattige vakantiehuisje in de tuin (plaats voor 2 personen). Terwijl je wat drinkt in de tuin ervaar je pas echt wat het betekent om tot rust te komen. De prachtige omgeving is op zich al inspirerend, maar wie zijn creativiteit nog wat verder wil stimuleren kan in het Hof van Verbeelding ook cursussen volgen. Van pizzabakken in de buitenoven tot beeldhouwles met een echte beeldhouwer. Het Hof van Verbeelding stimuleert je zowel lichamelijk als geestelijk.

Zuiverende boslucht

‘t Boshuisje staat, zoals de naam al doet vermoeden, midden in het bos. Omringd door hoge bomen, zijn de bosdieren hier je enige buren. Dit kindvriendelijke 8-persoonshuisje (uitbreidbaar tot 12 personen) heeft een eigen speeltuin en zandbak, maar de beste speelplaats is natuurlijk het grote bos. ‘t Boshuisje is een plek waar je je terugtrekt om van de zuiverende boslucht te genieten; waar je lange wandelingen maakt om je gedachten te ordenen; waar je lange gesprekken voert op het terras, maar ook een plek waar je kinderen klauteren en ravotten.

Moderne luxe

Hotel Noah is de perfecte combinatie van stilte, luxe en elegantie. De tien kamers zijn modern, luxueus en stijlvol. Vanuit het karaktervolle jaren 30-gebouw heb je bovendien een prachtig zicht op de bosrijke omgeving van Kasterlee. Je ontbijt in de elegante en lichte Tuinkamer kan niet anders dan smaken en in de wijnbar van het restaurant voel je je nog eleganter dan gewoonlijk als je de wijn door je glas laat walsen. Dit intieme hotel is de ideale plek om je even terug te trekken uit de dagelijkse drukte en volledig tot rust te komen.

Waar natuur en architectuur in elkaar overgaan

Een verblijf in het O-vormige Hostel Wadi is voor zowel natuur- als architectuurliefhebbers een onvergetelijke ervaring. Dit indrukwekkende gebouw werd ontworpen door Studio Secchi-Viganò en ligt in het bos. Het hostel werd met veel respect voor de omgeving ontworpen. Zo kreeg het een groen dak en een wadi, een infiltratiesysteem voor regenwater, waar het hostel zijn naam aan dankt.

Dankzij de grote glazen wanden van het gebouw gaan natuur en architectuur naadloos in elkaar over. Een bijzondere verblijfplaats die haar gasten inspireert tot boswandelingen en verstoppertje spelen en die je er nieuwsgierig op uit laat trekken met een verrekijker.