Generaties van Kempenaren mogen het ruwe heidelandschap dan stukje bij beetje ontgonnen hebben, maar die woestheid van weleer, die is nog steeds onzichtbaar aanwezig. Een van de beste manieren om de natuur van de Kempen te ontdekken is dan ook door er met een tent op uit te trekken. Of je voorkeur nu uitgaat naar een wilde bivakzone, een boomhut of luxe stacaravan, voor elk soort avonturier hebben wij de perfecte kampeerplaats.

Gezellige familiecampings

Gezellige familiecampings die activiteiten en animatie aanbieden? Op deze kampeerterreinen vind je ‘alles’: van een hapje eten tot een boodschapje doen.

Ontdek ook onze aanraders voor echte waterratten die niets liever doen dan lekker het water induiken. Daar vind je zwembaden en zwemvijvers waar kinderen uren zoet zijn... Een paar tips voor leuke campings met de hele bende.

zilvermeer.jpg

Glamping

Laat je tent thuis en ga luxe kamperen. Deze 7 glamping plekken zijn het beste van twee werelden. Je hebt het échte kampeergevoel en dat combineer je met comfort.

2.jpg

Origineel overnachten op de boerderij

Altijd al gedroomd om eens op een echte boerderij te logeren? Heerlijk vertoeven in het groen in het gezelschap van koeien, kalfjes of op een heuse saffraanboerderij? In de Kempen kan dit allemaal. Ver weg van de drukte zijn er 5 supertoffe logeeradressen met nog toffere boeren die je met open armen ontvangen op hun bedrijf! 

LR_Slaapboerke_021.jpg

Camperplaatsen

Niets geeft zoveel vrijheid als erop uit trekken met de camper. In de Kempen mag je niet overal met je camper blijven staan om te overnachten. Hiervoor zijn specifieke kampeerautoplaatsen waar je één nacht verblijft en daarna weer doorreist. Je vindt deze kampeerautoplaatsen o.a. bij campings, sportvelden, gastbedrijven,… Er zijn er meer dan 80 in de Kempen en het aanbod met goede faciliteiten neemt steeds toe.

campertour.jpg