Generaties van kempenaren mogen het ruwe heidelandschap dan stukje bij beetje ontgonnen hebben, maar die woestheid van weleer, die is nog steeds onzichtbaar aanwezig. Een van de beste manieren om de natuur van de Kempen te ontdekken is dan ook door er met een tent op uit te trekken. Of je voorkeur nu uitgaat naar een wilde bivakzone, een boomhut of luxe stacaravan, voor elk soort avonturier hebben wij de perfecte kampeerplaats.

Bivakzones

Voor iedereen die authentiek avontuur wil ervaren en zijn oerinstincten wil aanspreken zijn er in de Kempen vijf bivakzones. Daar ervaar je pas echt wat het betekent om ‘back to basics’ te gaan. Behalve een waterpomp zijn er verder geen voorzieningen. Zet je tent op middenin de natuur en laat alle stress van je afglijden. Hier kan je je smartphone even wegleggen en hoef je niet na te denken over wat je gaat eten, want zoveel opties zijn er niet.

Voor wie na één nachtje in de natuur nog niet genoeg heeft gehad, bestaat er de mogelijkheid om van de ene bivakzone naar de andere te trekken. Op elke bivakplaats kunnen maximaal 3 tenten staan. Dit maakt hier kamperen een intieme en indrukwekkende ervaring.

Recreatiedomeinen

In de Kempense recratiedomeinen kan je van de natuur genieten, terwijl je toch ook nog wat gezellige drukte om je heen hebt. Recreatiepark De Lilse Bergen ligt bijvoorbeeld rondom een vrolijke plonsvijver en biedt vertier voor alle leeftijden. In De Lilse bergen kan je onder andere kamperen in een safaritent, foorwagen, tipi of boomhut.

Recreatiedomein Het Zilvermeer heeft een wit zandstrand, een prachtig meer, veel wateractiviteiten, een fietsverhuur en een minigolf. Voel je het zand al tussen je tenen kriebelen? De camping is verdeeld in verschillende zones, kies zelf waar je je tentje opzet. Wil je iets meer comfort? Dan zijn de kampeer- of blokhutten van Het Zilvermeer iets voor jou.

Kamperen aan het water

Krijg jij nooit genoeg van het geluid van kabbelend water? Dan zul je je in de Kempen met al haar riviertjes, meren, kanalen en vijvers, zeker thuis voelen. Als je wilt kun je zelfs op het water slapen. In Het Zilvermeer ligt een vlot waar je op kan kamperen. Het vlot is enkel bereikbaar met een roeibootje en ligt middenin de natuur. Geniet van de uitgestrektheid van het landschap en laat je door het water in slaap wiegen. Wil je iets meer comfort? Huur dan de watertent in De Lilse Bergen, een luxetent die direct aan het water ligt.