Stap de bus op, verblijd de chauffeur met muzikale klassiekers en trek met een jonge bende de wereld in. Wat is het toch fijn om kind te zijn. De Kempen herbergt dan ook heel wat plezante jeugdlogies die de jongeren moeiteloos zullen amuseren. We geven je graag al een idee van wat er zoal kan.

Voor grote, plezante groepen

De Hoge Rielen is een geweldige verblijfplaats voor de jeugd. En dat is niet enkel omwille van het feit dat dit vroeger een militair domein was. Met haar 230 hectare aan uitgestrekte dennenbossen, droge en natte heide, vennen en oude akkers is er meer dan voldoende plaats voor grote groepen tot 84 personen en alle soorten activiteiten. Met een spannend klimbos met hoogtes tot 11 meter en uitdagende survivaltochten is het de klok rond ravotten. De jongeren kunnen hier zelfs overnachten in gerestaureerde munitieloodsen. Kan het nog cooler? Je hebt hier de keuze tussen 22 verblijfsgebouwen en kampeerplekken met douches en toiletten. Hoe avontuurlijk je wil gaan kies je dus helemaal zelf!

En als het groot mag zijn, zit je ook meer dan goed op domein Heibrand in Westmalle. De 4 gebouwen van dit jeugdverblijfcentrum van Chirojeugd Vlaanderen bieden slaapplaats voor 248 personen. Jawel, 248. Ideaal dus voor een jeugdige bende vol goesting om zich stevig uit te leven op de 7 hectare bossen en speelweiden. De huisbereide, dagverse maaltijden geven de jongelingen extra energie zodat ze hun batterijen weer helemaal kunnen opladen.

Speciallekes

Bed Muzet in Lier is een geval apart. En dat bedoelen we absoluut als een compliment. Dit cultuurhostel is immers rechtstreeks verbonden aan de stedelijke academie voor muziek, woord en dans, de grootste muziekacademie van België. Deze jeugdherberg ontvangt dus veel muziekgroepen en -ensembles, die er meer dan goed ontvangen worden. Want bij Bed Muzet heb je als muzikaal gezelschap toegang tot leslokalen, een opnamestudio, repetitielokalen (zelfs extra geïsoleerd voor slagwerk), danslokalen en nog veel meer. Hier doe je dus helemaal je ding.

Maar ook voor andere jeugdverenigingen is Bed Muzet de ideale uitvalsbasis om Lier actief te verkennen. Het hostel is heel centraal gelegen nabij het park, speeltuin, jeugdcentrum en de vest rondom het stadscentrum. Ideaal voor wat je ook van plan bent.

Domein De Keiheuvel lijkt op het verlanglijstje van de gemiddelde scholier te staan. En we zullen je meteen vertellen waarom. Je kan er namelijk zweefvliegen, bowlen en minigolfen. Daarbovenop is er zelfs een openluchtzwembad, kinderboerderij, tennis- en petanqueterreinen, een skatepark, oriëntatieloopparcours en zelfs een trampolinepark. De lijst is te lang om op te noemen. Klinkt geweldig, niet? Al deze fantastische activiteiten beleef je te midden van de natuur. Overnachten doe je in het rustig gelegen sportverblijf.