Bij ons geen wekker, stress of drukte. Wel op het menu: het échte buitengevoel, een royale portie gezelligheid en een reeks originele logeerformules.

Logeren en kamperen kan landelijk of verbazend hip. Van basic tot luxueus. En uiteraard voor elk budget. Kortom, alles voor een korte vakantie waarvan je lang nageniet...

Een Mongoolse yurt in Arendonk

In Arendonk vind je, geheel onverwacht, een stukje Mongolië. In de tuin van B&B Egelantier staat namelijk een yurt, een Mongoolse, ronde nomadentent. Laat je niet misleiden door de ogenschijnlijke eenvoud van deze tent, want het ontwerp is heel ingenieus. Doordat de yurt is opgebouwd uit verschillende lagen, is hij heel goed geïsoleerd; de warmte blijft binnen en de kou buiten. Zodra je de houtkachel in de yurt aansteekt is het binnen een kwartiertje zalig warm.

 

Gewoonlijk is een yurt tussen de 5 en de 7 meter in doorsnee, zodat hij nog makkelijk te verplaatsen is. De yurt in Arendonk is echter maar liefst 13 meter in doorsnee. In deze yurt is dan ook plaats voor wel 15 personen. De yurt is kleurrijk, gezellig en zal je doen afvragen of je wel echt al die verschillende kamers in je huis nodig hebt.

Landelijke luxe in Herselt

Gelegen in de bossen van de Merode weet B&B De ZIL luxe en natuur op een knappe manier met elkaar te verenigen. De prachtige kamers werden onlangs gerenoveerd en zijn heerlijk comfortabel. De B&B zelf ligt bij een knooppunt van wandel- en fietsroutes, je hoeft dus enkel de deur uit te stappen en je staat middenin de natuur. Vanaf het terras van de B&B kijk je uit over het Kempense landschap, een uitzicht waar je stil van wordt. Over het ontbijt zal je dan weer niet uitgepraat raken: gastvrouw Dana verrast je met een rijke combinatie van streekproducten die je smaakpapillen zal doen dansen.

Tijd voor familietijd in Kasterlee

Sommige vakantiewoningen hebben net dat tikkeltje meer. De Zwaluw is zo'n adres. De oude schuur werd omgetoverd tot een comfortabele vijfsterrenvakantiewoning voor 8 tot 11 personen. De kamers: 2 retrocaravans, een hooizolder en een woonwagen. Slapen is nog nooit zo leuk geweest. Op het terras geniet jij van een streekbiertje aan de lange houten tafel. De kinderen beleven volop avonturen beleven boomhut. 
De Kempense Heuvelrug met tal van wandelmogelijkheden vormt de achtertuin van De Zwaluw. Genieten maar!

Kwaliteit, gezelligheid en beleving in Kalmthout

Een nieuw trendy hotel als logeerplek voor een wandelweekend? Toch wel. Om de hoek bij Hotel Jerom ligt de Kalmthoutse Heide, een Europese topper. Gastvrouw Kato gaat volop voor kwaliteit, gezelligheid en beleving. Dat zal je merken aan het heerlijke Belgische bedlinnen, het verse ontbijtbuffet en de totale inrichting. 
Dorst na een deugddoende wandeling en zin in een fris pintje? Loop naar de Brave Bar en neem waar je zin in hebt.