Een bed & breakfast is iets speciaals. Het is thuis zijn, maar ergens anders. Een ideaal logie voor wie houdt van het familiale, het persoonlijke, en toch wat nieuws wil ontdekken. In de Kempen is er keuze met hopen qua gezellige plekjes om voldaan te gaan slapen en nieuwsgierig wakker te worden.

Bikke bikke bikke, hap hap hap

B&B’s die uitblinken in breakfast doen hun naam alle eer aan. Lekker met de benen onder tafel schuiven en genieten van al het lekkers waar je gewoon geen ‘nee’ tegen kunt zeggen. B&B Svilla in Turnhout is een van die plaatsen waar je ‘s morgens krachten opdoet met een heerlijk ontbijt. En ook de setting spreekt tot de verbeelding, want deze B&B huist namelijk in een design villa gelegen bij de groene long van Turnhout. Op alle vlakken genieten dus!

Ook bij Domein Stekebees kunnen ze er wat van. Joke en Julien maken er immers zelf confituur van het fruit uit de grote tuin, bakken hun eigen brood én maken wijn op hun eigen wijngaard. Inderdaad, je mag er een geweldig ontbijt verwachten. In deze voormalige boerderij is het ontspannen, relaxen en gewoon genieten van begin tot einde.

Groener dan groen

Een prachtig huis uit de jaren dertig. De Kalmthoutse heide. Sauna op 200 meter. Zo ziet de knappe cv van Villa Konijnenberg er uit. Alsof de Kalmthoutse heide nog niet genoeg is, kun je er ook heerlijk ontspannen in de parktuin en je aan de bomen vergapen in het nabijgelegen Arboretum (bomentuin voor de vrienden). Je ontbijt er in een sfeervolle eetzaal.

Bij Bed & BreakfastWelcome Home in Eindhout verblijf je tussen de weilanden maar sta je toch zo in de bewoonde wereld. Paardrijden, fietsen en wandelen behoren tot de vele mogelijkheden, met een ontspannende massage achteraf! De grote tuin komt het huiselijk karakter enkel ten goede.

Een stukje meer naar het zuiden van de Kempen passeer je in Itegem de Hullebrug. Dit indrukwekkende landhuis is een uitstekende uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten langs de oevers van de Grote en Kleine nete, door de bossen van De Averegten te Heist-op-den-Berg of een uitstapje naar het pittoreske Lier. De uitbaters staan voor je klaar met een rits aan informatie en tips.