Wandelen, saai? Vergeet het maar. Deze vier zotte wandelingen zijn prikkelend, avontuurlijk, soms een beetje vettig. En vooral prettig om met het hele gezin te doen. Niet te ver, niet te moeilijk. Gewoon keispannend: over hobbelige paadjes, slingerend in de lucht, met de voeten in de sloot ...

TrekJanPad in het land van de Slapende Reus

TrekJan woont onder de grond, in het zand van de Kempense heuvelrug, dicht bij zijn vriend de Slapende Reus. Hij kent de heuvelrug als zijn broekzak, is ondeugend en haalt graag kattenkwaad uit. Zo trekt hij trage stappers in de grond om hen te foppen. 

Het ‘TrekJanPad’ is een avontuurlijke wandeling voor stoere stappers. TrekJan en de bewoners van de heuvelrug vertellen hun geheimen. Je wandelt langs zeven audiozuilen en luistert naar hun verhalen. Bij elk verhaal test TrekJan met een leuke opdracht hoe goed jij in het zand kan stappen. Hij blijft zelf liever onder het zand.

LR_Heuvelrug_119.jpg

 

Buitenspelen zoals vroeger op het Stoerparcours

Tegenover taverne Mie Maan in Herselt, in het rijzige groendomein Hertberg, kunnen kinderen tussen 8 en 12 jaar hun avontuurlijke hartje ophalen met het Stoerparcours. Tijdens een 4 km durende boswandeling worden jonge ontdekkingsreizigers uitgedaagd met tal van opdrachten en kunnen ze zich uitleven op bloedstollende speeltuigen die zich tussen de bomen verschuilen. Eén goeie raad: je kan er best niet van uitgaan dat de pijlen de juiste route aangeven … Spannend!

Stoerparcours.jpg

Nerdland Safari door de landduinen

Lieven Scheire en Peter Berx zijn jouw persoonlijke safarigidsen. Ze nemen je 4,5 km mee op expeditie langs 10 fascinerende groene plekken in de bossen van Geel Bel, de Nerdland Safari. het enige wat je nodig hebt, zijn stapschoenen en een smartphone. Op verschillende locaties hangt een bordje met een QR-code. Achter elke code wacht een videofragment van Lieven en Peter.

LR_TPA_Heide_fietsen_064.jpg

100% pure natuur op het natuurpad Lovenhoek

“Pure natuur”, “veel variatie” of “heerlijk stil”, dat is het natuurpad Lovenhoek. Vooral de vallei van de kronkelde Molenbeek levert fraaie plaatjes op. Houten vlonderpaden, bruggetjes en stapstronken helpen je om de vochtige beekoevers te overbruggen. Het landschap bestaat verder uit oude loofbossen, naaldbomen, ‘groene’ poelen, heide en vochtige broekbossen. Schapen en Galloways zorgen voor een natuurlijke begrazing van het terrein.

Die variatie in het landschap, het vele water en de slingerende paadjes houden de wandeling (100% onverhard!) ook voor kinderen boeiend. Hier en daar moeten ze over een boomstam klauteren. Tussen de varens of de metershoge maïs is het geweldig verstoppertje spelen. En een picknick met verrukkelijke, zelf geplukte braambessen als dessert maakt de trip compleet. Kortom, een gedroomde natuurwandeling voor de hele familie.

Lovenhoekwandeling.jpg