Natuurpad Lovenhoek

Wandeling van het jaar 2017

Van de ene stapstronk naar de andere huppelen. Verstoppertje spelen tussen de varens. Zonder natte voeten over een beek wandelen. En picknicken terwijl de vogels een concertje geven… Het Natuurpad Lovenhoek in Vorselaar, de kersverse wandeling van het jaar, pleziert groot én klein. 

100% natuur

“Pure natuur”, “veel variatie”, “heerlijk stil” of “Lovenhoek is zó mooi”: wandelaars lieten enthousiaste commentaren achter op de campagnewebsite. Vooral de vallei van de kronkelde Molenbeek levert fraaie plaatjes op. Houten vlonderpaden, bruggetjes en stapstronken helpen je om de vochtige beekoevers te overbruggen. Het landschap bestaat verder uit oude loofbossen, naaldbomen, ‘groene’ poelen, heide en vochtige broekbossen. Schapen en Galloways zorgen voor een natuurlijke begrazing van het terrein.

Voor kleine stappertjes

Die variatie in het landschap, het vele water en de slingerende paadjes houden de wandeling ook voor kinderen boeiend. Hier en daar moeten ze over een boomstam klauteren. Tussen de varens of de metershoge maïs is het geweldig verstoppertje spelen. En een picknick met verrukkelijke, zelf geplukte braambessen als dessert maakt de trip compleet.

De ideale natuurwandeling voor de hele familie.

Parkeren:
Startplaats Pulderbos: parking LRV Dennenruiters (Kleinheide 84 a, 2242 Zandhoven)
Startplaats Vorselaar (51.225268,4.746306) toegang via Moleneinde en Pallaaraard

Afstand

5,5 km

Terrein

100% onverhard; trek stevig schoeisel aan en laarzen in natte periodes, niet toegankelijk voor buggy’s of rolwagens, honden aan de leiband

Bewegwijzering

bewegwijzering Natuurpunt: oranje driehoek in wijzerzin