Klimmen, klauteren, ravotten. Wat is er leuker, en gezonder, dan buitenspelen. In de stoere speeltuin van de Kempen kan dat eigenlijk overal. Er is hier zoveel ruimte dat je helemaal ongestoord je gang kunt gaan. Wij tippen je graag een paar onwaarschijnlijk leuke plekjes!

 

 

Dollemollebos aan het Ecocentrum in Mol

Bruisen je oogappels van energie? Haal hun speelkleren boven en laat je acrobaatjes vrij in het Dollemollebos. Hier klauter je in bomen, spring je van stronk naar stronk en zwier je heen en weer als Tarzan. Liever ridder spelen en de show stelen? Trommel vriend en vijand op en krijg een daverend applaus in het amfitheater. Of daag elkaar uit voor een spannend hindernissenparcours!

LR_fietsen meren mol_042.jpg

Speelzone aan de watermolensite in Meerhout

Rond de mooie watermolensite in Meerhout is het 1,5 km lange Totterpad met verrassende speeltuigen uit robuuste natuurlijke materialen geen onbekende meer. En in de zomer van 2020 maakte Natuurpunt er ook nog een fikse brok speelnatuur toegankelijk. Met z'n allen pootjebaden in de vijver, of hem hinkelend op de stapstenen oversteken, neem voor de zekerheid wat reservekledij mee. Gezellige zitkuilen, buizen en een otterhol onder de twee speelheuvels maken dit labyrint tot een paradijs voor wie van aardedonkere en grasgroene kinderknietjes houdt. 

speelnatuur.jpg

Speelzones in het land van de Slapende Reus in Kasterlee

Kom spelen in het land van de Slapende Reus. Leef je uit op de twee speelzones 'zandplek' en 'ijzertijd'. Kinderen kunnen hier hun energie en creativiteit kwijt. Het is een heerlijk speelterrein, waar het toegelaten is om je vuil te maken, in de bomen te klimmen, verstoppertje te spelen, kampen te bouwen en zandkastelen te maken. 

LR_Heuvelrug_205.jpg

Natuurspeelplaats Hobbeldonk in de Averegten in Heist-op-den-Berg

In natuurspeelplaats Hobbeldonk vind je geen klassieke speeltoestellen. Wel zandbergen, speelwater, wilgenhutten en klauterboomstammen. Hier mag je kampen bouwen, grassoep brouwen, met je knieën tot in het water spelen of zelf iets leuk verzinnen….

LR_Averechten_048_0.jpg

Speelbos van Piepel en Soeza

Het speelbos van Piepel en Soeza Boeboek nabij Bezoekerscentrum De Liereman is een waar speelparadijs voor kinderen. Aan de ingang liggen zelfs stammetjes klaar om een écht kamp te bouwen. Kleuters ontdekken alles over het bos op kleuternatuurleerpad 'Het Bos van Bo'. Je herkent de ingang van het speelbos aan de 4 meter hoge houten reus 'de Cosmogolem'. Hij verwelkomt jullie graag voor een partijtje natuurplezier.

piepelensoeza.jpg

Speelbos Engels Kamp in Geel

Spelen, dat kan groot en klein in Geel! Zo is het Speelbos Engels Kamp het summum voor jonge speelvogels. In deze voormalige Britse legerbasis mogen de kleine avonturiers naar hartenlust de platgereden paden verlaten. Ze kunnen er hun creativiteit botvieren met alles wat ze vinden in de natuur. Een kamp bouwen bijvoorbeeld! Het domein heeft nog meer in petto, want de oude spoorwegbeddingen in het bos zijn omgetoverd tot fraaie paden voor wandelaars en fietsers. En een vroegere treinloods vormt een inspirerend baken in het landschap.

 

Speelbossen Kempen