Wat denk je van al doende te leren over water? Zoek je graag het avontuur op in de wildwaterbaan? Of ben je een durfal die zich waagt aan een partijtje wakeboarden? Wij verzamelden de leukste activiteiten voor waterratten.

Tropisch paradijs

Droom je van een uitje naar een tropisch paradijs met palmbomen? Zoek het niet te ver. Het subtropisch zwemparadijs Sunparks Kempense Meren ligt in Mol. Onthaasten doe je in de sauna, het solarium of het bubbelbad. Adrenalinezoekers vinden hun gading in het golfslagbad, de wildwaterbaan of een van de uitdagende glijbanen. En voor de kleintjes is er het kinderplonsbad.

Leer waterskiën en wakeboarden

Leer waterskiën en wakeboarden in Goodlife Cablepark in recreatiedomein De Mosten in Meer (Hoogstraten). De monitoren geven je tips en tricks om in een mum van tijd op eigen krachten over het meer te glijden. Trotseer na wat oefenen de hindernissen op het water. 

Goodlife-cable-park.jpg

Spelenderwijs leren

Wandel tussen de vissen in het aquarium, lanceer een waterstofraket en leer bij over de rol van water doorheen de geschiedenis. Bij Hidrodoe in Herentals verdiep je je al spelend in de onderwaterwereld. In de blauwe watertuin experimenteer je in openlucht met water. Het pompspel, de springfontein en de waterparaplu wachten op jou!

Suppen is hot

Dat je het van suppen warm krijgt, is een feit. Al staande op een 3 meter lange surfplank peddel je door het water. Trek je zwemvest aan en ontdek al suppend de Molse Meren. Van een toertocht door de bosrijke omgeving tot een tochtje met je trouwe viervoeter. Bij Kempen SUP zijn de mogelijkheden eindeloos. Zowel beginners als doorwaterde suppers komen aan hun trekken.

KempenSup.jpg

Op trot op een vlot

Zit sjorren je in de vingers? En is uitdaging je tweede naam? Vaar dan de Kleine Nete af op een zelfgemaakt vlot. Bang dat je bootje halfweg uit elkaar valt? Wees gerust, bij De Waterral staat een ervaren team je bij.