Spreid je dekentje en vlei je neer in het zachte landschap van de Kempen. Een picknick maakt je fietstocht of wandeling helemaal af. Je hoeft zelfs je picknickmand niet te vullen, dat doen we in de Kempen graag voor jou. Vol lekkere streekproducten.

 

Pakketje picknick in het Turnhouts Vennengebied

Niets leukers dan eropuit trekken met de knapzak. Zeker als die voor jou wordt gevuld met overheerlijke streekproducten én een kaartje met vier wandellussen. Pik je pakketje geluk op aan het bezoekerscentrum Klein Engelandhoeve en kies een van de vele picknickplaatsen uit. Wat dacht je van de bank in het speelbos? Terwijl jij op adem komt, ravotten je kapoenen tussen de bomen. Even reserveren en je pakket staat voor je klaar.

Spreid je dekentje op de Kalmthoutse Heide

Een stevige wandeling bevordert de eetlust. En omdat een gewaarschuwd man voor twee telt: bestel alvast je picknick op de Kalmthoutse Heide bij de Piknikfabrik. Beeld je in. Je vlijt je neer in het gras, zon in het gezicht en voor je neus een koffer vol lekkers. Mmmm... Eten, drinken, dekentje, servies: alle ingrediënten voor een geslaagd geluksmoment. Kraak de code van je koffertje en... smullen maar!

Picknick vers van de bakker in Dessel

Drie Desselse handelaars bieden een compleet picknickpakket aan met handige rugzak en picknickbrochure met daarin alle schitterende locaties waar je in alle rust van al dat lekkers kan genieten. Er zijn maar liefst dertien picknickplekjes om te ontdekken. Reserveren kan tot één van dag vooraf!

Met Lierse lekkernijen

Een stadswandeling door Lier? Of met de fiets ‘Pallieteren’ langs de Nete? Bestel dan eerst je picknickmand vol lekkers bij Visit Lier. Inclusief Liers Vlaaike, wat had je gedacht? Dit kruidige gebak met kandijstroop is een streekproduct met een lange traditie.
Goed, en nu... aanvallen! Bij de gloednieuwe wandel- en fietsbrug over de Nete, bijvoorbeeld. Zitplaatsen zijn hier rijkelijk bezaaid, zodat je in alle comfort je lekkernijen oppeuzelt.