Bestaat er voor jou geen vakantie zonder water? Pak dan je zwemkledij in en zet koers richting de Kempen. Je laat in Hoogstraten je beste waterski- en wakeboardtricks zien, dankzij de kabelbaan in recreatiedomein De Mosten. Verderop kajak je door Herentals. Op de Kleine Nete peddel je tot wel 25 kilometer aan één stuk. Eerder een stille genieter? Dobber dan over het kanaal van Oud-Turnhout met een geluidloze overzet.

 

Kajakken op de Kleine Nete in Herentals

Zin in een roadtrip … op het water? Haast je dan naar de Kleine Nete! De rivier vormt een geweldig kajakparcours van maar liefst 25 kilometer.

Je rijgt Grobbendonk, Vorselaar, Herentals, Lichtaart, Kasterlee en Retie aaneen. Dankzij verschillende haltes onderweg bepaal je zelf waar je in- en uitstapt en welke afstand je aflegt. Scheep in aan De Hut in het Spaanshofpark in Herentals. Kies bij De Waterral een kajak of kano op jouw maat uit. En peddel lekker alleen, romantisch met z’n tweeën of samen met het hele gezin.

Extra handig! Vaar je liever vanuit een andere startplaats naar De Hut toe? De shuttledienst brengt je erheen.

Wakeboarden en waterskiën in De Mosten in Hoogstraten

De adrenaline giert door je lijf op het Goodlife Cablepark van recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten. Langs een kabelbaan van 670 meter wakeboard of waterski je over een gigantische waterput. Op de uitdagende obstakels probeer je je beste tricks uit. Mis je (nog wat) ervaring? Dan helpt een professionele begeleider je op weg.

Supporters kijken toe vanuit de gezellige beachbar. Of profiteren van de zon op het strand of de ligweide. Grote en kleine waterratten leven zich uit in de zwemvijver. En spetteren erop los in een gloednieuwe waterspeeltuin.

Stille overzet De Liereman in Oud-Turnhout

Ook te voet en vanop de fiets is het idyllische water van de Kempen nooit veraf. Je trapt of flaneert langs het jaagpad van Kanaal Dessel-Schoten, dat twee uitgestrekte natuurgebieden met elkaar verbindt. Zo verken je aan de ene kant de Gewestbossen van Ravels. En trek je aan de overkant door Landschap De Liereman in Oud-Turnhout.

Die twee gebieden moeiteloos combineren? Dat doe je dankzij de stille overzet vlak bij Burcht Hertog Jan. Vanaf mei tot en met september voert pont De Liereman je gratis van de ene oever naar de andere. En dat helemaal geluidloos. Want de overzet wordt niet aangedreven door een motor … maar door enthousiaste jobstudenten en mensen uit de sociale tewerkstelling.

 

Misschien ook interessant voor jou