Zin om zelf je picknick samen te stellen met kraakverse Kempense producten? Spring dan zeker even binnen bij een van de enthousiaste Kempense ondernemers. Want lekker eten en drinken zit hier diep in de lokale cultuur geworteld. En geen mens die eraan denkt daar iets aan te veranderen. Gelukkig, want je kan hier gewoon mee komen proeven!

Dorst lessen bij Appelen Roes in Oud-Turnhout

Puur en onweerstaanbaar lekker: zo smaakt het ambachtelijke appelsap van Appelen Roes in Oud-Turnhout. Je koopt er ook kraakverse appels uit eigen boomgaard. Intussen verkopen zij hun oogst in verkooppunten in Herentals en Zoersel.

Molenbrood bij de Bakkersmolen in Essen

Ben je helemaal gebeten door brood en aanverwanten? Wip dan zeker even binnen bij de Bakkersmolen. De spil van de bakkerij is een authentieke, met hout gestookte bakoven, waaruit specialiteiten als molenbrood, peperkoek en speculaas tevoorschijn komen. 

Postels abdijlekkers

Aan smaaksensaties geen gebrek in deze regio. Sla je voorraad abdijbrood, -kaas en -bier in bij een bezoek aan de Postelse Abdijwinkel. Met de harde abdijkaas voeg je een erkend streekproduct aan je picknickmand.

Duurzaam mandje uit de Dobbelhoeve

Authenticiteit, duurzaamheid en persoonlijk contact. Het zijn enkele van de stokpaardjes van het team van de Dobbelhoeve in Schilde. Met een ruime groentehal, een mooi gevulde kaastoog en een groot aanbod aan vlees, vegetarische bereidingen en zuivel verwennen ze je met een volledig biologisch assortiment. Hier geraakt je mandje wel gevuld.

Aardbeien smullen 'Op het veld' in Bevel

Op het vollegronds tuinbouwbedrijf 'Op het veld' van Johan en Mieke en hun vier kinderen in Bevel worden de aardbeien en bessen dagvers geplukt. Ze verwerken hun vruchten ook tot de heerlijkste confituren en sappen. Kom even langs en trakteer jezelf op een bakje!

Gloednieuwe hoevewinkel bij de Bouwhoeve in Wortel

Gelegen in het midden van de dorpskernen van Hoogstraten en Wortel kan je terecht in de gloednieuwe zelfbedieningshoevewinkel van de Bouwhoeve. Je vindt hier zowel producten van de eigen actieve boerderij met melkkoeien en legkippen als streekproducten. 
Veel van de basisproducten zijn ook in de automaten die altijd beschikbaar zijn voorradig.

 

Dobbelhoeve Winkel brood.jpg