10x op een dekentje in het gras

Een dagje wandelen of fietsen wordt nog leuker met een lekker ouderwetse picknick in het vooruitzicht. Op een eilandje midden in de natuur, aan de oever van de Nete of onder de draaiende wieken van een typisch Kempense molen. In de Kempen liggen massa's toffe plekjes verscholen. Wij tippen er alvast enkele. Maar ga zeker ook zelf op ontdekking. 

Goriënberg in Retie

Leun bij 'Den Elleboog' in Retie achterover, aan het in ere herstelde historische ven dat je via een vlonderpad bereikt zonder de fauna en flora te verstoren.


Straalmolen in Balen

Heerlijk 'malen' uit het vuistje aan de oever van de Grote Nete, waar tussen Olmen en Hulsen het rad van een van de laatste beroepsmatig gebruikte watermolens in België  al sinds 1374 onverstoorbaar doordraait.


De Blakheide in Beerse

Verorber in alle rust je picknick in de Blakheide De knooppunten door het groene bos leiden je naar een verborgen plekje met prachtig uitzicht.


Derde Sas in Grobbendonk

Sluis het stokbrood en de homp kaas door aan je 'besties' bij een oude sluis uit de 19de eeuw, gelegen op een dode zijarm van de Kleine Nete.


Begijnhof in Hoogstraten

Scharrel in je mandje in een oase van rust in de schaduw van de Lange Katrien, de laatgotische 'Kathedraal van de Kempen' in het centrum van Hoogstraten.


Uitkijktoren De Klot in de Maatjes

Natuurgebied de Maatjes in Wuustwezel leent zich perfect voor een picknick en zoveel meer. Beklim de 7 meter hoge toren voor een weids uitzicht over de prachtige omgeving. 


Picknickeiland Scheps

In het Balense natuurgebied Scheps spot je vogels, wandel je in een moerasgebied en lunch je op een heus picknickeiland


Beerzelberg in Putte

Maak van je picknick letterlijk en figuurlijk je hoogtepunt op dit hoogste punt van de provincie Antwerpen.


Het Watermolenparkje van Kievermont in Geel

Stek je neus eens tussen de bomen aan het netebruggetje  aan de Molseweg ter hoogte van huisnummer 80. Je ontdekt er een klein parkje dat uitkijkt op het water en op het voormalig molengebouw. De zitbank nodigt uit om nog niet meteen weer te vertrekken.


Langs de Antitankgracht in Schilde

Pauzeer tijdens je fietstocht langs de Antitankgracht op een van de vele picknickbanken, met zicht op het water en de robuuste bunkers. 

 

IMG_8928.jpg