Laat die wandelschoenen en fiets een keertje thuis en beleef de Kempen vanop het water. Met een kajak op de Kleine Nete, in je eigen sloep op het Zilvermeer of in een echte palingschuit op de Binnennete in Lier. Zo verken je al die Kempense natuurpracht en erfgoed eens vanuit een ander perspectief.

Grote avonturen op de Kleine Nete tussen Retie en Grobbendonk

Stap in je kano of kajak, grijp je peddels vast en ontdek welke geheimen de Kleine Nete verbergt. De vaarroute ligt tussen Retie en Grobbendonk. Met maar liefst vijf opstapplaatsen kies je zelf de afstand. Onderweg kom je idyllische plekjes tegen om uit te blazen met een drankje en versnapering. Reserveer vlug je bootje bij een van de aanbieders.

Boottochtjes op de Binnennete in Lier

In goed gezelschap genieten van unieke Lierse stadsgezichten, zonder zelf iets te hoeven doen? Boek een rondvaart op de Binnennete met een authentieke palingschuit. Moedige Bootvisser inbegrepen!

Varen op de Molse Meren

Droom je van een grote oversteek? Huur een bootje in Zilvermeerhaven Port Aventura en vaar zelf uit. Mag het wat gekker? Kies dan voor een Electric Paddel Drive van CrazyIdee. Na je trip geniet je van een dorstlesser op het terras van het Havencafé.

Barbecueën op het water in Herentals

Barbecue bij zonsondergang of brunchen of lunchen onder een stralende hemel? Op deze elektrische, ronde bootjes van Boat BQ kan alles. Welke formule jullie ook kiezen, jullie zitten zelf aan het roer en varen zo'n twee uur lang door het groen.

Ronddobberen in het Park van Brasschaat

Het Boothuisje bij de vijver in het Park van Brasschaat is in de zomermaanden de place to be. Bij mooi weer geniet je in de strandstoelen van een verfrissend drankje met de voeten in het zand. Helemaal tot rust komen doe je in een van de roeibootjes op de vijver.