Laat die wandelschoenen en fiets thuis en ga offroad. Beleef de Kempen vanop het water in een kano of kajak.
Zo verken je al die natuurpracht eens vanuit een ander perspectief.

Grote avonturen op de Kleine Nete

Stap in je bootje, grijp je peddels vast en ontdek welke geheimen de Kleine Nete verbergt. De vaarroute ligt tussen Retie en Grobbendonk. Met maar liefst vijf opstapplaatsen kies je zelf de afstand. Onderweg kom je idyllische plekjes tegen om uit te blazen met een drankje en versnapering. 

Is je bootje gevuld met kinderen? Stop dan zeker bij Ark Van Noë in Lichtaart. De speeltuin, visvijver en kinderboerderij garanderen uren ravotplezier. Ondertussen blaas jij uit op het terras met een grandioos uitzicht. 
 

Land in zicht

In de verte lonkt de eindbestemming: Grobbendonk. De ridderlijke kasteelhoeve d'Ursel piept tussen de bomen uit. Aan de Watermolen hijs je je boot uit het water. Hier plet men nog dagelijks gerst en haver voor paarden - bijna een unicum in deze moderne tijd. De wieken draaien in de traag stromende rivier en de molen maalt zoals hij dat al eeuwen doet. 

In de oude kasteelhoeve huist het gezellig cafeetje Den Herberg waar je bediend wordt door waard Reno. Het interieur neemt je honderd jaar mee terug in de tijd met oude plaatjes uit het dagelijks leven van gewone Grobbendonkenaars. Steek je benen onder tafel en praat gezellig na over je avonturen op het water.
 

Reserveer vandaag nog je kano of kajak!

Roeien over de Kleine Nete? Het ideale uitje met je gezin of een grote bende. Het vakantiegevoel krijg je op de koop toe. Bekijk de mogelijkheden bij de verschillende aanbieders.