De Kempen is een streek vol ongekende mogelijkheden voor zowel kleine als grote avonturiers. Hier doe je nieuwe ervaringen op en creëer je herinneringen met een gouden randje. Je houdt er misschien natte voeten aan over en je vaardigheden om een vuurtje te stoken zullen op de proef gesteld worden, maar het zal het waard zijn.

Met je tentje op een vlot

In een meertje van recreatiedomein Het Zilvermeer ligt een vlot met daarop een vaste tent. Het is jouw eigen ‘eilandje’ temidden van de natuur. Met een roeibootje ga je van het vlot heen en weer naar het vasteland, bij deze vakantie is dus een training van je armspieren inbegrepen. Deze kampeerplek daagt je uit om inventief te zijn, want er is geen elektriciteit of stromend water. Een perfecte plaats dus om je kennis van de sterrenbeelden op te frissen en om eens echt met het ochtendgloren op te staan. Vlotkamperen is een intieme ervaring, want er is plaats voor maximaal vier personen.

De Lilse Bergen

In recreatiepark De Lilse Bergen komen (kinder)dromen uit. Hier logeer je in een tipi, boomhut of tent direct aan het water. Behalve dat je de kans krijgt om in een unieke omgeving te logeren, profiteer je als gast van De Lilse Bergen ook nog eens van alle voorzieningen van het park, zoals de speeltuin, het attractiepark en de plonsvijver.

De boomhut is een schattig klein huisje, verstopt hoog tussen de bomen. Vanaf je eigen terras heb je een adembenemend zicht op de vijver. De tipi is een echte indianentent, maar dan iets luxueuzer. Je hebt zelfs een eigen keukenblokje. De watertent is een vaste, ruime tent aan de rand van de grote vijver en heeft een keuken, gezellige stapelbedden voor de kinderen én een toilet. Zie je jezelf al zitten op je terras met een glaasje wijn, genietend van de ondergaande zon?

Een Mongoolse yurt in Arendonk

In Arendonk vind je, geheel onverwacht, een stukje Mongolië. In de tuin van B&B Egelantier staat namelijk een yurt, een Mongoolse, ronde nomadentent. Laat je niet misleiden door de ogenschijnlijke eenvoud van deze tent, want het ontwerp is heel ingenieus. Doordat de yurt is opgebouwd uit verschillende lagen, is hij heel goed geïsoleerd; de warmte blijft binnen en de kou buiten. Zodra je de houtkachel in de yurt aansteekt is het binnen een kwartiertje zalig warm.

Gewoonlijk is een yurt tussen de 5 en de 7 meter in doorsnee, zodat hij nog makkelijk te verplaatsen is. De yurt in Arendonk is echter maar liefst 13 meter in doorsnee. In deze yurt is dan ook plaats voor wel 15 personen. De yurt is kleurrijk, gezellig en zal je doen afvragen of je wel echt al die verschillende kamers in je huis nodig hebt.

Nieuw: Treelodge, slapen in een boomhut

Onvergetelijke momenten creëer je zelf. Druk op de slowmotionknop en trakteer je vrienden of familie op een unieke kampeerbelevenis in het boomhuttendorp van Bram en Karen. Ontdek de nieuwste feelgood logeerplek in de Kempen: Treelodge in Retie. 
Natuur, avontuur, vrijheid en een snuifje luxe. Dat is volgende Brame en Karen het succesrecept voor het ultieme geluk. 's Avonds luisteren naar de stilte op het terras of liever sterren tellen in je hottub? Hier kan alles!

Hostel Wadi in Kasterlee

Een verblijf in het O-vormige Hostel Wadi is voor zowel natuur- als architectuurliefhebbers een onvergetelijke ervaring. Dit indrukwekkende gebouw werd ontworpen door Studio Secchi-Viganò en ligt in het bos. Het hostel werd met veel respect voor de omgeving ontworpen. Zo kreeg het een groen dak en een wadi, een infiltratiesysteem voor regenwater, waar het hostel zijn naam aan dankt.

Dankzij de grote glazen wanden van het gebouw gaan natuur en architectuur naadloos in elkaar over. Een bijzondere verblijfplaats die haar gasten inspireert tot boswandelingen en verstoppertje spelen en die je er nieuwsgierig op uit laat trekken met een verrekijker.