Groen en vol verrassingen. Muisstil én knotsgek. Dat zijn de Kempen.
Telefoon en Twitter uit, out-of-office ingesteld? De Kempense natuur betekent avontuur en ontdekkingen. Lekker vuil worden en vol nieuwe indrukken thuiskomen.
Een ochtendwandeling terwijl mama uitslaapt. De klok rond bivakkeren in het bos. Of met je vrienden sterren tellen bij het kampvuur. Dat doe je nergens beter dan in de Kempen.
Kom herinneringen maken!

Tuktuk tuut tuut!!

Tuktuks alleen iets voor Azië? Niets van! Zoef met je elektrische exemplaar door de bossen van de Merode. Geruisloos, zo geniet je in stilte van al het moois rondom jou. Je schiet uit de startblokken aan de stoomzagerij, een uniek staaltje industrieel erfgoed, en volgt de vooraf geprogrammeerde gps-route. In je tuktuk is plaats voor vijf personen, één bestuurder en vier passagiers.

Heerlijk picknicken op de heide

Niets zo zalig als een picknick in de natuur na een wandeling of fietstocht. En dankzij de Piknikfabrik hoef je niets te sjouwen. Je picknick staat voor je klaar op de afgesproken plek op de Kalmthoutse Heide, vol hartige en zoete lekkernijen, lokale specialiteiten en hapjes. Je hoeft alleen nog de code van het slot te kraken.

Vlot het water op

De Nete afvaren? Dat is één ding. De Nete afvaren op een zelfgebouwd vlot? Dat is pas echt cool. Je bouwt, samen met een begeleider, zelf een vlot voor vier of tien personen. Hiermee glijd je de waterloop af, op het ritme van de rivier. Na de vlotvaart haal je je ‘schip’ ook zelf weer uit elkaar. Goed voor dolle avonturen, voor jong en oud. Geen fan van zelfbouwpakketten? Kies dan voor een tochtje met kajak of kano.

Met de fiets op het spoor

Ooit al gefietst óp een spoorlijn? Nee? Voor alles een eerste keer: peddel met een spoorfiets van Kapellen naar Brasschaat en terug. Samen zo’n 10 km. Het militaire spoor voert je door het natuurdomein langs bunkers en de Antitankgracht.

Logeren in de natuur

Profiteer dubbel zo lang van jullie uitstapje en boek een verblijf in één van de vele logies in de buurt. Een verblijf in het O-vormige hostel Wadi is voor zowel natuur- als architectuurliefhebbers een onvergetelijke ervaring. Op de saffraanboerderij in Morkhoven overnacht je te midden van de saffraanvelden in het ‘Bed-On-Wheels’. Een sfeervolle slaapunit met een sfeervol terrasje. 
Meer originele kampeerplekjes? Wat dacht je van een tipitent, een authentieke foorwagen of een boomhut? Daarvoor moet je naar de viersterrencamping De Lilse Bergen.