Op zoek naar een leuk dagje uit met kinderen? Denk dan ook eens aan een bezoek aan een museum met je gezinsbubbel. Veel musea organiseren speciale activiteiten voor kinderen of zijn erg op kinderen gericht. Op een leuke manier kom je er van alles te weten. Bekijk onze top 5 en plan een bezoek met je gezin!

Museumspelen in het Gasthuismuseum

Museumspel 'Moord in het Gasthuismuseum', smartphonegame 'Dimpna, de machtige madam' of de fotozoektocht 'Ik zie… Ik zie…'. Het museumteam van het Gasthuismuseum Dimpna in Geel nam de museumspelen onder handen en zorgde voor een aangepast kinderparcours. Actie verzekerd!

Op speelse wijze het Lierse erfgoed ontdekken

Bij aankomst in het Stadsmuseum in Lier krijgt elke familie een plattegrond. Daarop staan verschillende doeplekken aangeduid en uitgelegd. Tempo, aantal en volgorde bepaal je zelf. Zo maak je een stadsverhaal met het diorama of myriorama, speel je een schaduwspel met de Lierse reuzenfamilie, kruip je op een schommelmammoet en ontdek hoe je van schapenwol tot Liers laken kan komen.
 

Stadsmuseum_LR.jpg

Schattenzoektocht in 'X' Nationaal Museum van de Speelkaart

Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout heeft een aanbod voor jong en oud. Ben je klaar voor een bezoek vol leuke doe-opdrachtjes, verrassende anekdotes en gekke geluiden? Zo kom je eindelijk te weten hoe die gigantische stoommachine nu écht klinkt!
De expo ‘X’ wil je blik op ‘Censuur en Beeldcultuur’ verruimen. Het is dan ook heel normaal dat kinderen met een spiegel en een onderbroek op hun hoofd rondlopen in de tentoonstellingszaal… Wablief? Tuurlijk! Met een schatkaart vol X-jes in de hand zijn ze iets heel belangrijks op spoor.

Techniek is cool! Welkom in Robotland

In de oude douaneloods in Essen opende het gloednieuwe technologiepark Robotland. Op een interactieve, ludieke en leerrijke manier kom je alles te weten over technologie en beweging. Interactie en fun staan centraal! Kruip in de cockpit van een vliegtuigsimulator, fiets in VR over de Grand Canyon, laat een drone acrobatische toeren in de lucht maken, bestuur zelf een compactlader, een grijpkraan of zet een robotarm in beweging …
In Robotland ben jij aan zet!

robotland_LR.jpg

Museumwandeling Jakob Smitsmuseum

In het Jakob Smitsmuseum loopt een nieuwe expo 'MONO. Come up and see my prints!'. Het museumteam maakte speciaal voor deze expo een megacool spel: 'Smits voor kids 2: MONO!' Ook dit keer richten we ons op kinderen uit de lagere school. Je kijkt, luistert en maakt! (Soms wordt het zelfs een tikkeltje spannend! Meer verklappen we niet...)

Tip: Combineer je bezoek aan het museum met de Museumwandeling. Door de korte afstand van ongeveer twee kilometer is deze perfect voor gezinnen met kinderen. Ga op pad met Jakob Smits zelf en ontdek de mooie omgeving van ‘zijn’ museum! Onderweg zie je trouwens nog meer gekke ‘Smitsen’. Scan ze met de erfgoedapp en kom via leuke filmpjes alles te weten over Sluis.