Spreid je dekentje en vlei je neer in het zachte landschap van de Kempen. Een picknick maakt je fietstocht of wandeling helemaal af. Je hoeft zelfs je picknickmand niet te vullen, dat doen we in de Kempen graag voor jou. Vol lekkere streekproducten.

 

Op stap met de 'gemakzak' aan de Molse meren

Nog op zoek naar een ideaal uitje op zondag? In havencafé Port Aventura aan de Zilvermeerhaven in Mol bestel je op zondag voor 9 uur je ‘gemakzak’. Bij aankomst pik je je originele knapzak op. Vervolgens vaart de taxiboot je naar de landtong of de Sas4-toren. Via de wandelknooppunten maak je een mooie wandeling langs de Kempische kanalen of Molse natuurgebieden. Onderweg kies je zelf een gezellig plekje uit om van je lekkere lunch te genieten. Om je zalige zondag af te sluiten blaas je met een drankje uit op het terras in de Zilvermeerhaven. 

Spreid je dekentje in de Merode

Picknicken mag dan zalig zijn, die picknickmand kilometerslang meesleuren, is meteen een pak minder romantisch. Daarom heeft Dagbreek de oplossing. Je bestelt je picknick, een mand vol streeklekkers, zegt waar en wanneer je die geleverd wilt hebben en zij doen de rest. Op de afgesproken plaats vind je je mand, netjes beveiligd met een cijfercode. Alles op? Zowel het zelfgebakken zonnebloembrood als de huisgemaakte olijventapenade, de kwark met compote en de verse cake met vruchten? En ook de fruitsla is opgesmikkeld? Dan sluit je de mand terug af, plaats je die terug en Dagbreek haalt die weer op. Zo makkelijk kan het zijn.

In het spoor van Oskaar Picknickba(a)r in #mooimol

In #mooimol geniet je deze zomer van een heerlijke picknick op de picknickfietsroute. Samen met Oskaar Picknickba(a)r ontwikkelde Visit Mol een picknickfietstocht. Je reserveert vooraf eenvoudig via de webshop van Visit Mol of de dienst toerisme. Op je gekozen tijdstip installeert Oskaar jouw gekoelde picknickbak met servies en picknickdeken. De fietstocht is zo’n 34 km en je hebt keuze uit verschillende picknickformules. Jou rest enkel neerploffen en genieten van de natuur en je gezelschap.

picknickfietsroute.jpg

Turnhoutse picknickkaart 'Zoek de kleine gelukjes'

Stad Turnhout plaatste in de staycationzomer van 2020 meer dan 100 nieuwe picknickbanken. En daar pluk jij nu ook de vruchten van. 94 klassieke, 15 kleinere formaten voor kinderen en 10 exemplaren met ingekorte zitbank, zodat er ruimte is voor rolstoelgebruikers om aan te schuiven. Daarnaast vind je er ruim 30 plekken die voorbehouden zijn om er te picknicken op een deken. Al deze plekjes zijn gebundeld op de picknickkaart 'Zoek de kleine gelukjes'. 

Een picknicktocht voor ogen? De Turnhoutse picknickkaart voorziet verschillende wandel- en fietslussen langs de mooiste uitgekozen plekjes. 

Vanaf juni is de kaart verkrijgbaar bij Toerisme &UiT.  

Op de picknicktandem langs de Brechtse Vaart

De Kempen op een originele manier verkennen? Huur een tandem vanuit B&B Gasterij het Marum in Brecht
Je boekt je arrangement via de website en kiest meteen een picknick-tandem-mand voor een heerlijke lunch of gezellige borrel in de natuur.

Ook voor slechtzienden en blinden, of mensen met een andere handicap die het hun bemoeilijkt om met de fiets te rijden, is het mogelijk om een onvergetelijke ervaring te beleven. (enkel beschikbaar voor gasten die overnachten in Gasterij Het Marum).

 

Meer picknickplezier? Hier vind je een overzicht van de tofste initiatieven.