Spreid je dekentje en vlei je neer in het zachte landschap van de Kempen. Een picknick maakt je fietstocht of wandeling helemaal af. Je hoeft zelfs je picknickmand niet te vullen, dat doen we in de Kempen graag voor jou. Vol lekkere streekproducten.

 

Zondagspicknick bij BRON°5 in Arendonk

Bij BRON5 in Arendonk beleef je deze zomer elke maand een picknick midden in 't groen! Check de kalender en reserveer je plek. Op de dag zelf staat er een picknickmand voor je klaar, rijkelijk gevuld met vers gebakken brood, smaakvolle vleeswaren, verfijnde kazen, hartig en zoet smeerbeleg, dampende soep, eieren, sappige snoeptomaatjes, fruitsla, pastasla, yoghurt, granola, cake en meer. Geniet van koffie, thee, water en verkwikkend fruitsap.

Kies een uniek plekje midden in het groen, en laat je omringen door bloemen, sfeer en gezelligheid. Vrolijke picknickdekens en -tafels maken het geheel compleet. Welkom op de picknick bij BRON°5!

 

Op stap met de 'gemakzak' aan de Molse meren

Nog op zoek naar een ideaal uitje op zondag? In havencafé Port Aventura aan de Zilvermeerhaven in Mol bestel je op zondag voor 9 uur je ‘gemakzak’. Bij aankomst pik je je originele knapzak op. Vervolgens vaart de taxiboot je naar de landtong of de Sas4-toren. Via de wandelknooppunten maak je een mooie wandeling langs de Kempische kanalen of Molse natuurgebieden. Onderweg kies je zelf een gezellig plekje uit om van je lekkere lunch te genieten. Om je zalige zondag af te sluiten blaas je met een drankje uit op het terras in de Zilvermeerhaven. 

 

Spreid je dekentje in de Merode

Picknicken mag dan zalig zijn, die picknickmand kilometerslang meesleuren, is meteen een pak minder romantisch. Daarom heeft Dagbreek de oplossing. Je bestelt je picknick, een mand vol streeklekkers, zegt waar en wanneer je die geleverd wilt hebben en zij doen de rest. Op de afgesproken plaats vind je je mand, netjes beveiligd met een cijfercode. Alles op? Zowel het zelfgebakken zonnebloembrood als de huisgemaakte olijventapenade, de kwark met compote en de verse cake met vruchten? En ook de fruitsla is opgesmikkeld? Dan sluit je de mand terug af, plaats je die terug en Dagbreek haalt die weer op. Zo makkelijk kan het zijn.

 

Kraakverse boomgaardpicknick in Oud-Turnhout

Ook bij Corso in Oud-Turnhout neem je plaats aan een tafeltje in de boomgaard. De appels die hier aan de bomen hingen, sieren in allerlei vormen de tafel. Geflankeerd door vers brood, hoeveboter, streekbier en hartelijke gerechten uit eigen keuken. 

Turnhoutse picknickkaart 'Zoek de kleine gelukjes'

Stad Turnhout plaatste in de staycationzomer van 2020 meer dan 100 nieuwe picknickbanken. En daar pluk jij nu ook de vruchten van. 94 klassieke, 15 kleinere formaten voor kinderen en 10 exemplaren met ingekorte zitbank, zodat er ruimte is voor rolstoelgebruikers om aan te schuiven. Daarnaast vind je er ruim 30 plekken die voorbehouden zijn om er te picknicken op een deken. Al deze plekjes zijn gebundeld op de picknickkaart 'Zoek de kleine gelukjes'. 

Een picknicktocht voor ogen? De Turnhoutse picknickkaart voorziet verschillende wandel- en fietslussen langs de mooiste uitgekozen plekjes. 

Vanaf juni is de kaart verkrijgbaar bij Toerisme &UiT.  

Meer picknickplezier? Hier vind je een overzicht van de tofste initiatieven.