De dagen worden langer. De temperaturen beginnen zachtjes te stijgen. De knoppen van de bomen en bloemen veranderen in prachtige bloesems. En fleurige krokussen decoreren de bermen. De lente is begonnen! Deze bloesemroutes voor stappers en trappers mogen dit voorjaar niet ontbreken op jouw planning.

In de ban van de appel in Oud-Turnhout

Appelboomgaarden in de Kempen? Absoluut! Na Wereldoorlog II besluit burgemeester Jan Roes om de ooit zo arme Oud-Turnhoutse zandbodem te beplanten met appelbomen. Vandaag bloeit Oud-Turnhout als Kempische fruitgemeente pur sang. De Oud-Turnhoutse telers kweken onder meer fuji’s, jonagolds en braeburns op lage stam. In het voorjaar fiets of wandel je hier langs boomgaarden met prachtige, ontelbare, geurende bloesembloempjes. De Boomgaardwandeling gidst je 7 km lang langs enkele fruitbedrijven en het eeuwenoude domein van Priorij Corsendonk. Dit domein is ook de uitvalsbasis van de Corsendonkroute. Een fietsroute van 50 km langs bloeiende boomgaarden, stille natuurgebieden en het kanaal Dessel-Schoten.

Ontdek de routes hier

Hoogstraatse bloesems beleven

In Hoogstraten geniet je van heerlijk geurende appelbloesems, stralende perenbomen, blinkende bessenstruiken of fonkelende kersenbloemen. Tussen 10 april en 14 mei stellen de Hoogstraatse fruittelers hun boomgaard open voor iedereen die wil genieten van de pracht van de stralende lente. En van hun passie! Want achter elke bloesem schuilt een eigen verhaal. Van een bloesemfietsroute, wandelingen, ontbijten in de boomgaard tot een feeërieke nocturne. Kies zelf maar!

Bekijk het volledige aanbod hier 

De kerselaars bloeien in Arboretum Kalmthout

In de lente is het volop genieten van de arboretumtuin. Op de bloesemroute wandel je onder kleurrijke wolken van bloeiende kerselaars. Door de grote variatie aan Japanse kerselaars staan er op ieder moment van de lente wel in bloei. De kleur van de kersenbloesem varieert van licht- naar donkerroze of dieppurper, tot zelfs groenachtig of stralend wit. Wegwijzers leiden je langs de mooiste kerselaars in de lentetuin.

Beleef de arboretumtuin

Lentebloeiers in Park Vordenstein in Schoten

Ook in Park Vordenstein kan je in april niet naast de bloesems kijken. Het Schotense park trakteert je op monumentale zeldzame bomen, brede lanen en natuurlijke vijvers. In de kleurrijke oranjerietuin met dahlia’s, azalea’s en rododendrons droom je even helemaal weg. Je gaat er op ontdekking aan de hand van 3 bewegwijzerde wandelingen.

Op stap in Vordenstein