Weelderig groen. Fascinerende verhalen. Een officieel stiltegebied en Unesco werelderfgoedsite. Plus talloze sfeervolle plekjes en paadjes… Het vernieuwde wandelnetwerk Kempense Kolonies in het grensgebied met Nederland serveert onvervalst wandelplezier.

Stapplezier, stilte en straffe verhalen maken van wandelnetwerk Kempense Kolonies een onbetwiste topper

Een oase van rust en verhalen, dat grensgebied met Nederland. Wandelnetwerk Kempense Kolonies verbindt alle blikvangers. Zoals de fotogenieke valleien van de riviertjes Mark en Merkske. De verlaten kleiputten langs het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten, vandaag fraaie natuurgebieden. Of de Dodendraad in grensdorp Zondereigen, een wat vergeten episode uit de Eerste Wereldoorlog.
Absolute aanraders? De voormalige landloperskolonies in Wortel en Merksplas!
Op de kaart ook vier suggestielussen voor evenveel types wandelaar:

 

Niet uitgekeken op een dag?

Met deze vier aanraders maak je er een boeiend weekendje weg van.

  • Piek met je adrenaline in het klimpark of op de waterskilatten van recreatiedomein De Mosten.
  • Spreid in het feeërieke begijnhof van Hoogstraten je picknickdeken uit in de schaduw van de laatgotische Lange Katrien!
  • Uitzonderlijke natuur en industrieel erfgoed: ontdek het steenbakkersverleden rond de historische kleiputten in Beerse.
  • Tongtwisten in Baarle, waar de Belgisch-Nederlandse grens zo grillig loopt dat ze zelfs een voordeur splijt.

Bucketlist voor fijnproevers

Deze 5 toppers mogen niet ontbreken op je culinaire trip door de Kempense Kolonies: 

  • Hoogstraatse aardbeien: geen bezoekje aan Hoogstraten zonder een bakje aardbeien van de tweehonderd hofleveranciers hier.
  • Vageblond of Vagebruin: Twee artisanale streekbieren uit de landlopersketel van brouwerij Vagebond.
  • Smaakhoeve De Lochtenberg: Unieke en ambachtelijk geproduceerde en bereide kaas- en vleesfinesses van dé boerderij met missie en passie. Voor op jouw, of hún tafel.
  • De Bouwhoeve: degusteren (en logeren) op een boerderij in volle actie. Eigenbereid roomijs, hoenderfris zuivel en vlees en een homegrown Fristi in de koeltoog!
  • Local Harvest: laaf je aan het veelzijdige aanbod van sapjes, confituren en alcohol uit het samenwerkingsverband van plaatselijke telers en ambachtslui.   

Bestel nu je persoonlijk exemplaar

Het wandelnetwerk Kempense Kolonies is eentje om in huis te hebben!