Van zandduinen tuimelen, moerasvogels spotten of een magisch heksenbos induiken? Het vernieuwde wandelnetwerk Kempense Heuvelrug verwent zowel de rust- als de actiezoeker, de doorgewinterde als de beginnende stapper. De update vertaalt zich in extra routes, natuur, comfort en beleving.

Resultaat? Stoere en vooral plezante wandelingen.

Van iconische landduinen naar de vallei van de Kleine Nete

Het allereerste wandelnetwerk in de Kempen (2005) rijgt de iconische landschappen aan elkaar. De Kempense Heuvelrug combineert dennenbossen, metershoge zandduinen en spectaculaire luchtwortels. De vallei van de Kleine Nete ligt bezaaid met fotogenieke vennen, vijvers en plassen. De natuurgebieden Zwart Water, Snepkensvijver of Olens Broek verken je het best met laarzen en een verrekijker. Ook Provinciaal Groendomein Prinsenpark - ooit een favoriet van onze koninklijke familie - charmeert met een royale portie groen.

Vogels spotten en in bomen klauteren

Bovendien veel beleving langs het netwerk, met o.a. een uitkijktoren, vistrap, picknickeiland, vogelkijkhutten, knuppelpaden, landschapskunst en speelzones. Je doorkruist een typisch Kempens en af en toe zelfs mysterieus decor. Niet schrikken als je onderweg een kabouter of slapende reus ontmoet!

De kaart presenteert vijf suggestielussen:

8 x weekendje weg

In de Kempen houden we van uitdagende wandelingen, zeker op de Kempense Heuvelrug. Avontuurlijk en plezant tegelijk. Bijgevolg helemaal op maat van families met jonge kinderen. Op de wandelkaart bundelen we talloze extra aanraders: toeristische toppers als Hidrodoe en Bobbejaanland, bijzondere logeerplekken en culinaire hotspots. Lastig kiezen… Een simpele oplossing: maak er meteen een korte vakantie in de Kempen van!

Op deze acht bijzondere adresjes geniet je van het leven ‘zonder zjaar’.*

  • Treelodge in Retie: Relax in een van de drie luxeboomhutten: de knusse Tjiftjaf (2p), charmante Bonte Specht (4p) of moderne Bosuil (5p). 
  • Oplaadpnt in Retie: Twee sfeervol ingerichte tipitenten, een weids uitzicht en talloze knusse loungeplekjes. Je komt herladen terug.
  • Glamping De Worfthoeve in Ten Aard: Word wakker tussen de boerderijdieren in een heerlijk luxueuze belltent.
  • De Glemping in Kasterlee: Heerlijk niets doen in een handgemaakt Hobbithuisje.
  • De Ark Glamping in Lichtaart: Slaap aan de oever van een visvijver in een smaakvol ingerichte lodgetent.
  • De Shelter van De Brink in Herentals: Ga ‘back to nature’ in deze houten tipi met plek voor wel dertig slaapmatjes.
  • Bed On Wheels van Art.14 in Morkhoven: Verblijf in deze bijzondere slaapunit in de tuin van de saffraanboerderij Belgische Saffraan.
  • De Bleekhoeve in Olen: Vanuit je comfortabele bed in deze ecologische B&B rol je recht naar het Olens Broek. Viervoeters welkom!

Bestel nu je persoonlijk exemplaar

Het wandelnetwerk Kempense Hoven is eentje om in huis te hebben!