Geniet hier van de kleurrijkste nazomerwandeling

Purperen heidebloempjes? Natuurlijk! Maar ook kasteelparken, loopgraven en échte stilte.
Na een update charmeert wandelnetwerk Kempense Heide meer dan ooit. Daarvoor zorgen nieuwe trajecten in Brasschaat, Brecht, Essen en Stabroek.
De gloednieuwe wandelkaart biedt een volledig overzicht, inclusief suggestielussen.
En goed om weten: in de (na)zomer oogt Grenspark Kalmthoutse Heide extra mooi…

Paars en groen

Idyllische plaatjes te over in Grenspark Kalmthoutse Heide, een van de meest tot de verbeelding sprekende Kempense landschappen. Naast heide ontdek je er uitgestrekte vennen, imposante zandduinen, grazende schapen en een driesterrenstiltegebied. Mooi om naar te kijken maar vooral plezant om te voet te verkennen. Zeker als je de nieuwe uitkijktoren bij het Stappersven beklimt. Vooraf een dierenkoffer met spelletjes oppikt bij De Vroente. En een lekkere lunch - inclusief geheime code! - bestelt bij de Piknikfabrik.

Wandelnetwerk Kempense Heide telt meer fraaie heidegebieden. Op het einde van de zomer kleuren die dieppurper. Daarnaast ook veel groen op je wandeling: van het Klein Schietveld - inderdaad een voormalig militair oefenterrein - tot de Antitankgracht, het langste beschermde landschap van Vlaanderen.

 

Wandelplezier op maat

Verder veel variatie op dit netwerk. Het ene moment doorkruis je kasteelparken vol eindeloze dreven en sfeervolle hoekjes. Elders bots je op forten, bunkers en zelfs loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog.

Onderweg geniet je van fijne extraatjes, zoals een wereldberoemde bomentuin, ijsjes van superverse hoevemelk of originele cadeautjes in een abdijwinkel.

Benieuwd? De drie suggestielussen (in Kalmthout, in Brasschaat en een grensoverschrijdende route vanuit Stabroek) vormen evenveel aanraders.

Bestel hier je persoonlijk exemplaar.

Ook hier kleurt de heide donkerpaars

De zandgronden in de Kempen vormen de ideale basis voor deze toverachtige heidebloempjes. Wij tippen graag vijf natuurgebieden waar je momenteel prachtige wandelingen in het paars maakt.

Kesselse Heide in Nijlen
Landschap De Liereman in Oud-Turnhout
De Hoge Rielen in Kasterlee
Den Elsakker in Hoogstraten
De Keiheuvel in Balen