De moerassige broekbossen en metershoge zandduinen in Balen, Geel, Meerhout en Mol hebben een hoge ‘into the wild’ factor. Tien natuurgebieden en 405 kilometer knooppuntennetwerk creëren er avontuurlijk wandelplezier voor jong en oud.

Vieze schoenen, mooie herinneringen

Wildernis in Vlaanderen? In de tien natuurgebieden langs de oevers van de Grote Nete zeker en vast! Het ene moment sta je bovenop een enorme zandduin. Even verderop houdt een vlonderpad je voeten droog. Vooral de moerassige broekbossen zijn bijzonder, typisch voor Vlaanderen maar zeldzaam in Europa.

De bijbehorende wandelkaart presenteert alvast vier aanraders: de suggestielussen Molderbroek, Volsbergse bossen, Keiheuvelwandeling en Landduinenwandeling.

Het Bezoekerscentrum Grote Netewoud huist in de fraai opgeknapte watermolen van Meerhout. Kinderen kunnen er zich eens lekker vuil maken op het Totterpad - volg de sporen! - en in de avontuurlijke speelnatuur.

Mini expedite in het Grote Netewoud

Verbind de verschillende natuurgebieden langs de meanders van de Grote Nete tijdens een tweedaagse staptocht. Goed voor 43 kilometer! Overnachten doe je onderweg in Balen, Meerhout, Mol of Geel.

Grote-Netewoud.jpg

Beestjes spotten

In het Grote Netewoud wonen ontelbaar veel dieren. Met wat geluk vang je een glimp op van deze vijf bijzondere beestjes:

  • De bever, meesterzwemmer en dammenbouwer
  • De weidebeekjuffer, tot wel 5 cm groot
  • De levendbarende hagedis, liefhebber van zonnebaden
  • De zwarte ooievaar, het meer timide broertje van de witte ooievaar
  • De ijsvogel, uitgedost in een fonkelend oranje-blauw verenkleed                                         

Bestel nu je persoonlijk exemplaar

Het wandelnetwerk het Grote Netewoud is eentje om in huis te hebben!