Weidse panorama’s vanop de dijkwegen. Eeuwenoude hoeves en kastelen. Herbergen met een hoog Pallietergehalte. En bovenal: de fraai kronkelende Grote Nete tussen Lier en Hulshout.

Dat is het idyllische decor van het vernieuwde én uitgebreide wandelnetwerk Kempense Netevallei. 365 kilometer wandelroutes voor fijnproevers!

Wandelen langs de Nete? Dat levert steevast onvergetelijke Kempenkiekjes op.

Zoals de dorpskern van Gestel en de omgeving van ’t Schipke aan de Nete in Herenthout, de Kesselse Heide die dieppurper kleurt of een palingschuit dobberend op de Binnennete in Lier…

Toerisme Provincie Antwerpen screende het wandelnetwerk Kempense Netevallei en selecteerde 35 kilometer extra trajecten in Lier, het Soldatenbos in Nijlen en tussen Herenthout en Nijlen.

De bijbehorende wandelkaart presenteert alvast vier aanraders: de suggestielussen Herbronnen langs de Nete, Drempelvrij in De Averegten, Ontdekkingstocht in Lier en Beemdenwandeling door de Kesselse Heide.

Wandeling wordt weekendje weg

De Netevallei biedt volop stof voor een actieve korte vakantie of weekendje weg. Zo combineer je je wandeling moeiteloos met een citytrip Lier, een zoektocht naar de vondst van je leven op de gezellige rommelmarkt in Heist-op-den-Berg of een dag ravotten in de natuur van Provinciaal Groendomein De Averegten.

Lier_2.png

Bucketlist voor fijnproevers

Deze 5 toppers mogen niet ontbreken op je culinaire trip door de Kempense Netevallei: 

  • De Liter van Pallieter,een artisanaal blond tripel bier
  • Het kruidige Liers vlaaike, al 300 jaar een delicatesse
  • Een glaasje rood, wit of rosé van de Heistse wijngaard Berghoven
  • Smakelijke Herenthoutse peerkes, carnavalskoekje met amandelen
  • Heerlijk biologisch fruitsap van De Drie Wilgen in Nijlen                                         

Bestel nu je persoonlijk exemplaar

Het wandelnetwerk Kempense Netevallei is eentje om in huis te hebben!