Geen vakantie zonder pannenkoeken en hamburgers. Sluit de ravotnamiddag af met een dampende pannenkoek in een gezellig Kempens brasserietje. Of laat de drive-in aan jullie passeren en geniet van een échte hamburger. 

Hmmm-burgers

Koningsbosburger of herfstburger? In restaurant Koningsbos in Kasterlee vind je enkel hamburgers next level. De kleinsten likken hun vingers af bij een cowboyburger met zacht broodje, een kindercocktail en een kabouterdrol.

Niets zo lekker als handgesneden frietjes. Die vind je bij burgerbar Eskobar in Geel. Smul van duurzame, culinaire burgers uit alle hoeken van de wereld. En les je dorst met de bijpassende speciaalbieren.

Zet je tanden eens in een streekproduct! Schotense sterrenchef Wouter Van der Vieren riep hiervoor De Burger van Schoten in het leven. Dit 100% lokale product vind je in heel wat horecazaken in Schoten.

 

En straks... pannenkoeken

Eet jij je pannenkoek altijd met bloemsuiker? Dan moet je dringend langs de Pannenkoekenboot in Dessel. Hier pronken maar liefst 285 ambachtelijke pannenkoeken op de kaart. Honden welkom!

Knibbel, knabbel, knuisje, in de Kempen staat het lekkerste pannenkoekenhuisje! Met vanilleijs? Of toch maar met ham en kaas? Verwacht je aan keuzestress als je de kaart van Pannenkoekenhuisje Suskewiet in Westerlo ziet.

Wist je dat één struisvogelei gelijk is aan 25 kippeneitjes? Ruim voldoende voor een heuse pannenkoekenslag, weten ze bij Kinderboerderij 't Struisvogelnest in Lier. Hier smul je met zicht op 80 sierlijke struisvogels!