Wie op zoek is naar een smeuïge latte macchiato of een vers gebrande espresso krijgt in de Kempen keuzestress. Want niet alleen in grootsteden als Antwerpen of Gent vind je fantastisch goede koffiebarretjes. Ook de Kempen tellen heel wat plekjes om heerlijk te koffiekletsen. Van gezellig knus of verrassend hip, wij tippen enkele niet te missen adresjes, mét wandeltip in de buurt!

Café Fringale in Zoersel

Café Fringale in Zoersel staat voor coffee en stories. Oud-wielrenner Kris Boeckmans  wil er mensen samenbrengen voor ontmoetingen, in een gemoedelijke atmosfeer waar iedereen zich thuis voelt. Proef zeker een van zijn eigen blends, die hij samen met een lokale koffiebranderij uit Gierle ontwikkelde. 

Wandeltip: Visbeekpad - 8,7 km

Pastorij Olmen in Balen

Geluk zaaien! Dat is de gezamenlijke missie van de uitbaters van de Pastorij van Olmen. Het koffie- en theehuisje wordt uitgebaat door mensen met een beperking. Met veel fierheid serveren ze hier ook streekproducten van de lokale ondernemers.

Wandeltip: Natuurgebied Griesbroek - 4,5 km

Kasteel KaNeel in Laakdal

Het oud-gemeentehuis van Laakdal werd omgetoverd tot Kasteel KaNeel. Op antiek servies serveert Neeltje er de lekkerste koffie met gebak. Tip: de high tea met allerlei kleine hartige en zoete hapjes is om duimen en vingers van af te likken.

Wandeltip: Zammelsbroek - 10 km

Het Rijk der Zinnen in Westerlo

In de schaduw van het kasteel de Merode in Westerlo wordt koffiedrinken verheven tot zinnenprikkelende kunst in een stijlvol interieur bij koffiehuis Het Rijk der Zinnen.

Wandeltip: Wandelen langs water en kastelen -  7 km

Monsieur Kaffee in Bonheiden

Stijlvolle koffiebar onder de kerktoren van Bonheiden, waarin gediplomeerde barista 'monsieur kaffee' Jan onder het toeziende oog van wijlen zijn overgrootvader de verfijndste koffies en huisbereide gebakjes serveert.

Wandeltip: Natuurgebied Mispeldonk - 5,4 km

Den Doktoor in Meerhout

Den Doktoor in Meerhout dient aan alle recreërende patiënten en hun begeleiders hét gitzwarte medicijn toe om te flitsen op hun fiets- of wandeltocht, of ervan te bekomen. 

Wandeltip: Scherpenbergen-De Hutten - 14 km

 

wandelen herfst