Een vorstelijk decor en een royale portie groen: het vernieuwde wandelnetwerk Kempense Hoven, da's stappen in stijl.

Kies voor een herfstwandeling die je fantasie prikkelt: van elegante kastelen tot stoere forten, van vrome abdijen tot duivelse natuur ...

Mix van erfgoed en natuur

De ‘hoven van playsantie’ in de Kempen - ooit de zomerresidenties van rijke Antwerpenaren - doen altijd een beetje wegdromen.

Niet alleen de kastelen spreken tot de verbeelding. Dat doen ook de forten en bunkers langs de Antitankgracht. Of de trappistenabdijen in Westmalle en Brecht.

Tegelijk serveert wandelnetwerk Kempense Hoven veel groen. In Eksterheide en Duivelskuil, twee voormalige kleiputten op de grens van Beerse en Rijkevorsel, spot je zeldzame watervogels. Het Zoerselbos betekende een onuitputtelijke inspiratiebron voor de verhalen van Hendrik Conscience. En Park Vordenstein schopte het tot een van de tien mooiste Green Flag Award parken ter wereld!

LR_Oelegem_antitankkanaal_067.jpg

Voor elk type wandelaar

De vijf suggestielussen op de nieuwe wandelkaart vormen evenveel aanraders: Kidsproof avontuur in De Lilse Bergen (5,1 km), Bourgondisch wandelen in Malle (9,7 km), Drempelvrij in Vordenstein (3,7 km), Zoerselbos (9,6 km) en Eksterheide en Duivelskuil (8,1 km).

Natuurfan, ‘slow’ stapper, minder mobiele wandelaar of families met jonge kinderen: het netwerk Kempense Hoven verwent elk type wandelaar.

Kilometers inspiratie voor een verkwikkende herfstwandeling   

  • 460 kilometer wandelplezier langs de ‘hoven van playsantie’: de voormalige buitenverblijven van rijke burgers in de stad Antwerpen     
  • Een boeiende mix van erfgoed en natuur: van betoverende kasteeldomeinen en serene abdijen tot beschermde natuurgebieden
  • De militaire verdedigingslinie van forten en bunkersrond Antwerpen
  • Royaal nagenieten in een sfeervol café of op een gezellig terras                                        

Bestel nu je persoonlijk exemplaar

Het wandelnetwerk Kempense Hoven is eentje om in huis te hebben!