Heb je ooit gedroomd van slapen tussen de takken, omringd door de geluiden van de natuur? Beleef een onvergetelijke vakantie samen met je kinderen en vrienden bij Treelodge. Welke van de drie boomhutten in Retie is jouw favoriet?

Tijd maken voor elkaar

Een vakantie in een boomhut is dé perfecte manier om de magie van het bos te ontdekken. Je maakt verbinding met de natuur, met jezelf en met de anderen. Of zoals een mama het vertelde: “Rond het kampvuur had ik het mooiste gesprek met mijn tienerkinderen. Eindelijk was er tijd voor elkaar, in plaats van tijd voor sociale media." Want in de Treelodge is er heel bewust geen wifi.

“Er zijn ook gezinnen die elkaar hier leerden kennen”, vullen Karen en Bram van Treelodge aan. “Sinds hun eerste onvergetelijke verblijf in onze boomhutten keren ze elk jaar terug om nieuwe herinneringen te maken.“

Groot, groter, grootst

Karen en Bram, twee manusjes-van-alles, blijven zelf liever op de achtergrond. Licht uit, spot aan op hun boomhutten. Want die boomhutten doen zelfs zonder spots alle ogen fonkelen.

Vrienden en familie ontvangen in hun eigengebouwde boomhutten: dat was het originele idee. Het draaide heel anders uit, want de gasten stonden vanaf de start in rijen aan te schuiven om een unieke vakantie te beleven in hun bos. En nog altijd is het bijna vechten om een plekje. “We zijn gestart met onze twee kleinste boomhutten, de TjifTjaf en de Bonte Specht. Door covid liep onze geplande opening vertraging op. Maar zo kregen we de tijd om onze derde boomhut af te werken: de Bosuil. Uiteindelijk kwamen de eerste gasten aan in juni 2020.”

Treelodge Retie - Hottub

Niets moet, (bijna) alles mag

We zijn ondertussen drie jaar verder en Karen en Bram hebben duidelijk niet stilgezeten. “Onze droomplek is inderdaad alleen maar gegroeid sinds de opening. Omdat we merken dat mensen die hier overnachten graag buiten leven, creëerden we een centrale plek met onze vuurschuur. Hier kunnen alle gasten ‘buiten koken’ ongeacht het weer. Pizza’s bakken, koken op houtvuur of gewoon een pintje drinken aan de bar. Niets moet, (bijna) alles mag …”

Treelodge is ook een lokaal gebeuren. “We werken vooral samen met onderaannemers uit de buurt. Denk maar aan maaltijden, activiteiten, enzovoort. En we zien dat onze gasten ook daarover heel tevreden zijn. Dus zijn wij het ook.”

Het is zalig om hen hier te zien rondlopen, met de go-carts door de bossen te zien racen, samen kampen te bouwen …. Herinneringen maken!”

Van droom naar droomplek

Ondertussen timmeren Karen en Bram letterlijk verder aan  Treelodge en krijgt boomhut nummer 4 ook vorm. Dit wordt de grootste boomhut met 3 slaapkamers en plaats voor 6 personen. Daarna plannen ze alleen nog kleinere boomhutten voor 2 personen.

“We zijn zelf heel tevreden over Treelodge. Het hele gebeuren is eigenlijk ons vierde kindje, dat samen met onze echte kroost opgroeit en groter wordt. We nemen onze kinderen zo vaak mogelijk mee. Zo beleven we samen met hen onze eigen quality time. Het is zalig om hen hier te zien rondlopen, met de go-carts door de bossen te zien racen, samen kampen te bouwen …”

Treelodge Retie - Bosuil

www.treelodge.be