De Kempen lijkt soms wel één groot speelparadijs voor kinderen: bossen om in te ravotten, zandduinen om op te klauteren en meren om in te zwemmen. En dan hebben we het nog niet eens over de vele speeltuinen, pretparken, minigolfs en vele lekkernijen om van te snoepen. De Kempen is dan ook de ideale plek voor een vakantie met het hele gezin. Op deze locaties hebben jullie ongetwijfeld een Superformiweldigeindefantakolosachtige vakantie.

B&B's

In een Bed & Breakfast ervaar je de Kempense gastvrijheid van dichtbij. B&B’s zijn intiem, gezellig en persoonlijk en leggen de basis voor een onvergetelijke familievakantie. Wil je met het hele gezin de Kempen verkennen? Dan zijn deze gastvrije pareltjes de perfecte uitvalsbasis.

Kindvriendelijk kamperen

Voor kinderen is kamperen een geweldig avontuur. Van het opzetten van de tent tot het koken op een gasbrander. Op het campingterrein ravotten ze de hele dag door en terwijl ze in hun slaapzakje liggen te luisteren naar de geluiden van de natuur denken ze terug aan een heerlijke dag. Op Camping Het Zilvermeer vervelen ze zich geen moment, er is onder andere een speeltuin, minigolf, zwemvijver en tennisbaan.

Ook op de camping van recreatiedomein De Lilse Bergen zal het geen moment saai zijn. Er is een onder meer een reuze speeltuin, een peuterparadijs, een attractiepark en natuurlijk een vijver voor onvergetelijke waterpret. Daarnaast kun je op de camping van De Lilse Bergen behalve in je eigen tent ook slapen in een tipi, boomhut of op een vlot. Een kinderdroom die uitkomt.

Een sprookjeshuisje

De Kempen is een streek waar het bruist van de creativiteit en waar mensen soms een tikkeltje eigenwijs zijn. Huizen zijn hier dan ook niet altijd vierkant en ze staan zeker niet altijd op de grond. Het Kabouterboshuisje doet door zijn ronde vorm bijvoorbeeld sterk denken aan een paddestoel. Hier verwacht je elk moment een kabouter tegen te komen.

Een andere magische plek is de boomhut die je kan huren in recreatiedomein de Lilse Bergen. In dit gezellige huisje heb je elke ochtend het gevoel dat je in een droom bent terechtgekomen. In de grote yurt in Arendonk waan je je even op de steppe van Mongolië. Deze traditionele Mongoolse tent is kleurrijk ingericht en zal je kinderen inspireren tot doldwaze avonturen. Je kinderen zullen in al deze huisjes het gevoel hebben dat ze een sprookje zijn binnengelopen. En jij ook.

Slapen tussen de dieren

Kempenaren zijn echte levensgenieters die na de ene maaltijd alweer beginnen te dromen over de volgende. Wil je ontdekken waar onze smakelijke streekproducten gemaakt worden? Je bent van harte welkom om een tijdje op een van onze boerderijen te logeren. Je kinderen zullen hun ogen uitkijken in de stallen.