Samen kampen bouwen, sterren tellen vanuit de hottub, marshmallows roosteren aan het kampvuur, hertjes spotten in het bos… Miek, Sammy en tienerzonen Jorre en Sten kunnen er niet genoeg van krijgen. Dus bouwden ze in 2021 hun eigen Knùscabin, een vakantiewoning voor zes personen, in de bossen van Wechelderzande.

 

Dicht bij de natuur... 

Na jaren dromen starten Miek en Sammy samen met mede-investeerders en vrienden Marijke en Yannick in 2021 aan een bijzonder avontuur.

“We houden ervan om met onze jongens het groen in te trekken en kleine geluksmomentjes te beleven. Daar hoort telkens een bijzonder vakantiehuisje midden in de natuur bij. Avontuur, vrijheid en toch ook de nodige luxe, dat zijn voor ons de succesfactoren van een droomvakantie. En dat willen we delen!”

“Zo ontstond onze droom om een eigen plekje in de natuur te bouwen waar ook anderen de kans krijgen om herinneringen te maken en te onthaasten. Bij ons ga je back to basics zonder aan comfort in te boeten. Gezien onze liefde voor de natuur is de woning zo energieneutraal mogelijk, met zonnepanelen, een groendak, een warmtepomp en een bos in de tuin.”

... en dicht bij elkaar
 

“Knùs betekent knuffel of omhelzing in het Deens. En dat is exact wat wij willen doen: de natuur en elkaar omarmen. Mooie momenten beleven, zonder al te veel meligheid. Hier heb je tijd voor elkaar en zijn de schermen even ver weg. De grote ramen naar de sfeervol verlichte tuin zijn ons favoriete scherm. Deze zomer willen we de tuin upgraden met een grote tuintafel, een hangmat en een schommel in de bomen.

Knus, knusser, knust

Mieke en Sammy hopen dat de eerste Knùscabin een succes wordt. Want het koppel heeft nog veel plannen. “Onze ultieme droom is om binnen 15 jaar zeven Knùscabins over heel België te hebben. Het concept zal herkenbaar blijven, maar elke cabin wordt uniek. Zo dromen we al luidop van een tiny Knùscabin met vier slaapplekken.”

 

www.knuscabin.be